Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » karavany » 2011 » Июль » 12
karavany Огляд релігійного життя за січень-червень 2011 року

karavany


Оценка: 4.0/5 Голосов: 3

Огляд релігійного життя за січень-червень 2011 року

12.07.2011, 11:58:09 2209 4.0 0

В релігійному середовищі міста за перші шість місяців року зафіксовано декілька сплесків громадської активності. Так, у квітні православні Київського патріархату спільно з РКЦ, церквою ХВЄ «Заповіт Ісуса Христа» та незалежними месіанськими релігійними громадами провели традиційне спільне святкування Великодня на майдані імені С.П. Корольова. Це серед позитиву.
Негативним фактором продовжувалася залишатись не стихаюча конфесійна боротьба між вірними Київського та Московського патріархатів УПЦ. Ситуація ускладнилась після усунення від керівництва Житомирською єпархією УПЦ МП владики Гурія й призначення на його місце митрополита Віссаріона, який здавна відомий своєю непримиренністю у відношенні до «розкольників» з УПЦ КП (сьогодні єпархією керує архієпископ Никодим, який, як подейкують, є креатурою РПЦ).
Зримим конфлікт став на Вербну неділю, коли прихожани Спасо-Преображенського собору УПЦ МП біля Михайлівської церкви УПЦ КП намагалися розповсюджувати листівки (промова блаженнійшого Віссаріона), в яких всіляко паплюжилася честь вірних Київського патріархату.
Як бачиться, причиною загострення ситуації стало те, що саме в квітні знову на порядок денний було винесено питання про можливість повернення віруючим однієї з конфесій приміщення музею природи Житомирського краєзнавчого музею (колишня Хресто-Воздвиженська церква РПЦ).
При цьому суто релігійні проблеми в перспективі можуть стати чинником збудження й політичної ситуації в місті, адже одразу після конфлікту біля Михайлівської церкви, керівництво міського осередку ВО «Свобода» заявило про свою готовність всіляко підтримувати й відстоювати інтереси православних Київського патріархату.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо