Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » indigo_sv » 2012 » Январь » 13
indigo_sv ЯРМАРОК МЕТОДИЧНИХ ІДЕЙ

indigo_sv


Оценка: 4.0/5 Голосов: 1

ЯРМАРОК МЕТОДИЧНИХ ІДЕЙ

13.01.2012, 16:03:08 3171 4.0 0

Традиційно ярмарок приймав гостей під час зимових канікул студентів на другому поверсі четвертого навчального корпусу університету. Саме там імпульс енергетики на черговий навчальний семестр задавали усі 41 кафедра вузу. Варто зазначити, що до огляду "методичних сил" було залучено й багатьох членів навчального науково-виробничого комплексу "Полісся". Так на виставці свої методичні доробки презентували Житомирський обласний педагогічний ліцей, Коростишівський педагогічний коледж імені І. Франка, Новоград-Волинський медичний коледж, Житомирська міська гімназія № 3, Житомирський міський ліцей № 25, Житомирський міський колегіум № 34 та Центр професійно-технічної освіти м. Житомир.

На відкритті дев’ятої виставки методичних ідей та досягнень кафедр університету за 2011 рік побував начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський. Проаналізувавши основні досягнення області у галузі освіти та науки за минулий рік, він запросив присутніх "купувати нові педагогічні технології на усі гроші".
Під час ярмарку кожна кафедра університету презентувала свої методичні досягнення за попередній рік. Серед цих розробок – авторські підручники, методичні посібники та методичні розробки до навчальних предметів, плани лабораторних занять, плани польових, виробничих та навчальних практик, робочі програми, використання у навчальному процесі комп’ютерної техніки, інформатизації навчального процесу тощо. Також на виставці було продемонстровано кращі творчі роботи та зразки виробничої діяльності студентів і технічна творчість (макети, моделі та ін.), матеріали профорієнтаційного змісту у вигляді рекламних буклетів, плакатів тощо.

Важливо, що методичний ярмарок відвідали й 28 завідувачів районних та міських відділів освіти. Під час виставки вони мали змогу отримати пояснення стосовно особливостей використання того чи іншого методичного матеріалу, розробки, висловили власну точку зору та обмінятися думками зі своїми колегами. Крім того, гості мали змогу й "купити" методичні ідеї для їх впровадження у навчально-виховний процес у навчальних закладах районів і міст області. Як зазначила методист Новоград-Волинського медичного коледжу, ярмарок розширює знання щодо різновидів методичного матеріалу, який відповідає вимогам сучасної психолого-педагогічної науки. До того ж він стимулює до пошуку та впровадження інноваційних педагогічних технологій у навчальний процес.
Житомирський державний університет імені Івана Франка єдиний вищий навчальний заклад в області, який проводить подібний огляд "методичних сил" перед новим навчальним семестром. Лише відвідавши таку виставку, можна бути впевненим у тому, що ЖДУ імені Івана Франка є справжнім класичним навчальним закладом із значним науковим і методичним потенціалом, якісною освітою та навчанням. Адже якісна освіта в університеті – це не переобтяжена освіта, а якісне навчання – навчання, яке приносить радість студентам.

Прикреплённые изображения:
indigo_sv ЯРМАРОК МЕТОДИЧНИХ ІДЕЙ
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо