Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2012 » Июнь » 15
amberis Презентація збірки Марії Хімич «Півні-Ч»

amberis


Оценка: 3.4/5 Голосов: 5

Презентація збірки Марії Хімич «Півні-Ч»

15.06.2012, 02:53:02 2575 3.4 0

16 червня (субота) о 17:00, в приміщенні Житомирського обласного літературного музею народне аматорське літературно-мистецьке об'єднання «Оксія» представить громадськості першу книжку «Півні-Ч» своєї учасниці Марії Хімич.
«Півні-Ч» - це збірка верлібрів, віршів, оповідань, малої прози та однієї п’єси. Ця книжка – підсумок десятирічної літературної діяльності молодої авторки в складі «Оксії».
«Часто несамовито бунтарська поезія Хімич прямо-таки шокує. Зазначимо, що сміливі зізнання-монологи, на яких ґрунтується її творчість, наївно було б розуміти як авторську сповідь – поетеса виражає не стільки власні почуття, скільки «колективний дух протесту» покоління, чия юність і молодість припали на початок третього тисячоліття. Причому, на відміну від багатьох літераторів-ровесників, Марія Хімич не оспівувачка пустоти, а поетеса трагедії пустоти свого покоління – його спустошення, безвір’я, ненависті, цинізму і, разом з тим, його (покоління) відвертості, стійкості і сили. Вірші Марії Хімич несуть в собі всі ознаки яскравого літературного обдарування – своєю викличною сміливістю, блискучою проникливою іронією і парадоксальною філософічністю» (письменник В'ячеслав Шнайдер).
Серед запрошених гостей - музиканти Сергій Жилінський і Саша Колпаков. Зокрема, Саша Колпаков вперше виконає пісню на слова вірша Марії Хімич «Хлопчик у дерев’яному платтячку». Ведучий – письменник В’ячеслав Шнайдер.
Про авторку: Хімич (Сівоха) Марія Петрівна. Народилася у 1985 році у м. Бердичеві. Нині мешкає в с. Тетерівка Житомирського району.
2007 року закінчила філологічний факультет ЖДУ ім. І.Франка, наступного року – магістратуру цього ж вузу. Працювала кореспондентом у житомирських газетах. Член народного аматорського літературно-мистецького об'єднання «Оксія» і Національної спілки журналістів України. Лауреатка заохочувальної премії щорічного літературного конкурсу київського видавництва «Смолоскип» у номінації «Проза» (2007). Двічі (у 2007 і 2008) перемагала у житомирському відбірковому турі поетичного конкурсу «Молоде вино» видавництва «Смолоскип». Посіла третє місце на фестивалі-конкурсі молодих поетів Житомирщини пам'яті Юрка Ґудзя «Клекотень осені-2011». Переможниця третього міського фестивалю художнього читання «Поезія житомирських авторів» (2012).
Друкувалася в таких періодичних виданнях як альманах «Оксія», журнали «Філео+Логос», «Світло спілкування», «Дніпро» та ін.
У 2012 році побачила світ перша збірка Марії Хімич «Півні-Ч».

Організатори:
Народне аматорське літературно-мистецьке об'єднання «Оксія»
Житомирський обласний літературний музей (вул. Київська, 45)

Прикреплённые изображения:
amberis Презентація збірки Марії Хімич «Півні-Ч»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо