Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » scif77 » 2012 » Сентябрь » 22
scif77 У США вручили Антинобелівську премію

scif77


Оценка: 3.5/5 Голосов: 6

У США вручили Антинобелівську премію

22.09.2012, 10:56:26 1540 3.5 0

У Гарвардському університеті у четвер відбулася церемонія вручення Антинобелівської премії(Ig Nobel prize), що присуджується за найбільш сумнівні досягнення у науці.

Нагороди було вручено у 10 категоріях...

Голландські психологи удостоїлися премії за дослідження, яке пояснює, чому Ейфелева вежа здається нижчою, якщо дивитися на неї, нахилившись вліво. Японські дослідники стали лауреатами "Шнобелівки" за створення облаштування SpeechJamme, що дає змогу припинити докучливу мову балакучої людини шляхом її дезорієнтації.

Окрім цього, премією було відзначено групу американських дослідників, які виявили, що шимпанзе можуть упізнавати інші шимпанзе за видом їхніх спин, а також учений зі Швеції, що займався рішенням завдання про зміну кольору волосся жителів одного зі шведських селищ.

Лауреатами премії також стали американські учені, які вивчали діяльність головного мозку мертвого лосося, група дослідників із Стенфордского університету, що пояснила математичними методами форму зачісок у вигляді "кінського хвоста", а також співробітники Університету Каліфорнії, які шукали причини розпліскування чашки кави при ходьбі.

Антинобелівську премію було засновано у 1991 році редактором гумористичного журналу The Annals of Improbable Research("Аннали неймовірних досліджень") Марком Абрахамсом. Переможці премії на церемонії її вручення отримують нагороди з рук нобелівських лауреатів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо