Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Февраль » 20
Іскандер Бидлу медицина не потрібна?

Іскандер


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Бидлу медицина не потрібна?

20.02.2013, 16:13:24 1450 4.2 0

Даний блог навіяний коментом під новиною про винесення на розгляд засідання чергової сесії обласної ради проекту рішення "Про виділення коштів на проведення державної експертизи проектно-кошторисної документації та виготовлення скульптури пам’ятника Кременицькому В.О.".


Цитую його частину:

"9 Systemcheck systemcheck   (Сегодня 14:10:24)
()И вот какое у меня предложение, можно ли как-то провентилировать вопрос - имеет ли право общественность пусть не решить куда направить эти средства, но хотя бы предотвратить их растрату (а по другому это выделение я назвать не могу)".

Відповідь, НМД, на дане питання на поверхні. 

Проте згадаймо коротку передісторію виникнення ідеї про спорудження згаданого памятника.

Хто прийняв рішення про підтримку ідеї голови ОДА Рижука на спорудження памятника Кременицькому (до речі, памятна дошка якому ВЖЕ розміщена на одній з будівель по вул. Театральній) та виділення 45 тис. бюджетних грн. на розробку проектно-кошторисної докуметації на встановлення памятника Кременицькому В.О.? 
Депутати Житомирської обласної ради на 9 сесії (рішення було прийняте 59 голосам "За!")

Далі Гауляйтер підписав розпорядження "Про організацію відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею пам'ятника Кременицькому В.О.", в якому надав завдання на освоєння виділених бюджетних 45 тис. грн. 

Чи здатна громада зупинити реалізацію такого дебільного проекту з виділення бюджетних коштів будівництво памятника, що є по суті "піром під час чуми"
Я впевнений, здатна. Як? 
Хто є депутатами ЖОР? Делеговані громадянами представники громади. Якщо громадяни не згодні із (гіпотетичними) рішеннями своїх представників у органі місцевого самоврядування, вони могли б, за наявності бажання, це публічно заявити і донести свою позицію кожному з депутатів. Наприклад, перед або під час сесії облради. 

Я можу запропонувати з десяток варіантів, куди б було доцільніше виділити ці 552,4 тис. бюджетних грн. Наприклад: як перший транш на комплекс заходів зі спорудження нових приміщень обласного онкологічного диспансеру, в якому на даний час наявні просто жахливі умови для лікування людей. 

До речі, хотів би нагадати, що у ініціатора спорудження памятника Кременицькому, колишнього кандидата у нардепи, нинішнього Гауляйтера, одним із передвиборчих зобов'язань було саме "побудувати сучасний онкологічний диспансер" (розділ IV Передвиборчої програми). Мабуть, памятники більш важливіші за здоровя і життя людей..? Чи чиновники впевнені, що бидлу медицина не потрібна?

Як гадаєте, вийде хоча б з сотня людей під стіни облради із вимогою не виділяти таких, вкрай необхідних, коштів у розмірі 552,4 тис. грн.? 

Чи народу подобається продовжувати бути мовчазним, стоячим у стойлі, ...населенням?

P.S. За словами екс-голови Житомирської обласної ради Француза В.Й., загалом "пам’ятник радянському чиновнику Кременицькому, який влада планує встановити у Житомирі, коштуватиме 1,2 млн грн".

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо