Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Сентябрь » 4
Іскандер В одну ріку двіччі?

Іскандер


Оценка: 3.5/5 Голосов: 11

В одну ріку двіччі?

04.09.2013, 10:21:01 1692 3.5 1

 

Житлово-комунальні послуги у Житомирі надаватимуть комунальні ВЖРЕПи.

Таким заголовком майорить інформація щодо результатів конкурсу, проведеного «конкурсною комісією ім. Півоварової», з визначення виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в житлових будинках комунальної (на думку очільників міста) власності м. Житомира.

Якими одними з основних є результати цього конкурсу?

Перший - це усунення з ринку ЖКП м. Житомира УК «КомЕнерго-Житомир» (з директором якого у пані Півоварової, як подейкують обізнані, триває конфлікт, зав’язаний мало не на особистій неприязні) та «приватного ЖЕКу №4 Тичини».

Гадаю, це також було і однією з причин оголошення цього конкурсу.

Другий – мої підозри стосовно основної мети проведення даного конкурсу, скоріш за все, здійснились лише частково, на 50%. Чи то пані Світлана в останній момент занепокоїлась ймовірного розголосу та обурення, чи то домовленості по суб’єктивним причинам зірвались, але комунальні ЖЕКи не будуть замінені приватними. Однак це лише 50% дійсності. Інші 50% свідчать про наступне.

«Ми не хочемо залишати за межами ринку приватні підприємства. Головне, щоб вони мали бажання з нами співпрацювати. Щодо комунальних підприємств, то ми будемо на них впливати та слідкувати, щоб вони працювали в інтересах житомирян», — підкреслила Світлана Півоварова.

На що так недвозначно натякає пані голова конкурсної комісії? А чи не натякає вона на те, що чекає від приватних фірм, які створені для надання ЖКП, «знакових» пропозицій щодо укладання із підконтрольними їй ВЖРЕПами м. Житомира договорів підряду на надання, скажімо, послуг з прибирання сходинкових кліток або ж технічного обслуговування ліфтів??

Нагадаю, що в такому разі, згідно чинного законодавства, жодних конкурсів проводити не потрібно (згадаймо історію появи «коростенських гастролерів»). І байдуже, що в таких підприємств може бути відсутня належна команда фахівців, вона, за згодою людей, зможе прийняти на роботу працівників комунальних підприємств, які мають досвід роботи у сфері житлово-комунального господарства. Це, на думку Півоварової, не є проблемою. Про це у своєму релізі, розміщеному на сайті міської ради напередодні офіційної дати проведення даного конкурсу, пані Світлана також натякала.

Правда, це не стосується послуг окремих підприємств з техобслуговуванням ліфтів, до відповідних працівників яких існують чіткі нормативні і кваліфікаційні вимоги. Але це вже інше питання... 

Очевидно, історія («ефективної» співпраці з «Чистотою плюс») вчить тому, що нічому не вчить... Так і у випадку із пані Півоваровою, яка, очевидно, «намагається в одну ріку увійти двіччі». Тільки вже більш потужно. Наскільки, матимемо змогу відчути згодом. Цікаво, чи погоджена паном Кропивницьким дана комбінація, яку розкручує його підлегла..?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо