Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GRANIT86 » 2013 » Сентябрь » 21
GRANIT86 ВР відмовилась підтримати мораторій на закриття сільських шкіл.

GRANIT86


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

ВР відмовилась підтримати мораторій на закриття сільських шкіл.

21.09.2013, 08:32:30 1212 5.0 0

Влада і опозиція відмовились проголосувати за мораторій на закриття сільських шкіл.
Опозиція голосувала за свій закон із криками «ганьба!». Регіоналам сподобалось
Верховна Рада відмовилася запровадити до 2015 року мораторій на закриття сільських шкіл.

За прийняття відповідного проекту постанови проголосували 186 депутатів за мінімально необхідних 226. Фракція Партії регіонів виступила проти введення такого мораторію. В ході дебатів виник цікавий нюанс. Ідею мораторію, який активно лобіювали опозиційні фракції (автором законопроекту був позафракційний депутат Олесь Доній), підтримала фракція комуністів. Про це заявив Олександр Присяжнюк – заступник Голови Комітету ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму. Але свої думки щодо користі мораторію та необхідності зберегти сільські школи і забезпечити сприятливі умови для освіти сільських дітей, депутат від фракції комуністів озвучив російською мовою, що спровокувало істерику частини опозиціонерів. Відтак вихваляння свого ж законопроекту вони супроводили воланнями «Ганьба!». Регіоналам, які не збиралися голосувати за відміну закриття сільських шкіл, ця «сцена у фонтана» дуже сподобалась.

Не дивлячись на образу, комуністи дружно проголосували за мораторій. Але голосів в цілому таки не вистачило.
http://www.pic.com.ua/opozytsiya-holosuvala-za-svij-zakon-iz-krykamy-hanba-rehionalam-spodobalos.html
За словами О.Присяжнюка не проголовуали півтора десятки БЮТівців і частина УДАРівців. Ну що ж - давно відомо - нема школи - не буде і села. Українські села в черговий раз прирекли на зникнення. Потім почнуться крокодилячі сльози з приводу зменшення кількості україномовних громадян. Смаі ж знищуєте село - україномовне середовище.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо