Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2014 » Март » 12
snova Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова

snova


Оценка: 2.8/5 Голосов: 16

Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова

12.03.2014, 07:27:29 1669 2.8 0

Виконуючому обов’язки Президента України,
Голові Верховної Ради України
О.В. Турчинову

Шановний Олександре Валентиновичу!

Громадське об’єднання «Правий сектор» володіє інформацією про те, що на розгляд депутатів Верховної Ради України винесено розроблений Міністерством юстиції України законопроект «Про відновлення довіри до судової системи України». Як відомо, цей нормативний акт має на меті визначити правові та організаційні засади проведення атестації та люстраційної перевірки суддів.

З цього приводу «Правий сектор» вважає за необхідне заявити наступне. Текст законопроекту «Про відновлення довіри до судової системи України» готувався у вкрай короткий термін. Ще на початковій стадії підготовки було зрозуміло, що він потребує суттєвого доопрацювання. Запропоновані в ньому критерії та процедури люстрації вкрай суперечливі і неприйнятні для практики, оскільки вони дають змогу суддям, що виносили несправедливі вироки, уникнути відповідальності. Крім того, текст законопроекту потребує обговорення громадськістю та у фахових колах. Тим часом документ стрімко прямує до сесійної зали Верховної Ради. 1 березня його схвалив Кабінет міністрів. 4 березня круглий стіл за участю вузького кола адвокатів рекомендував доопрацювати законопроект. Однак жодної з його версій досі не опубліковано. Більше того, за нашою інформацією, найближчим часом законопроект буде винесено на голосування. Це дає привід вважати процес підготовки законопроекту «Про відновлення довіри до судової системи України» кулуарним і невідповідним принципу відкритості та прозорості влади.

З огляду на все сказане вище, а також на винятковий інтерес суспільства до всіх аспектів процесу люстрації та важливість очищення влади, «Правий сектор» закликає вас, Олександре Валентиновичу, поставити законопроект «Про відновлення довіри до судової системи України» на голосування у першому читанні, а також дати доручення Міністерству юстиції доопрацювати проект нормативного акта, залучивши до цього широкі експертні кола – в тому числі й фахівців «Правого сектора».

«Правий сектор» переконаний, що висловлену на Майдані волю суспільства – провести очищення влади – не можна виконувати поспіхом. Верховна Рада не має права узаконювати непродумані норми, які можуть дискредитувати ідею оновлення судової системи.

Політрада «Правого сектора

Прикреплённые изображения:
snova Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова snova Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова snova Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова snova Відкрите звернення «Правого Сектора» до О.В. Турчинова
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо