Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hydrogenaza » 2014 » Май » 7
Hydrogenaza Загиблий Сергій Панасюк стояв на майдані, а потім пішов у добровольці

Hydrogenaza


Оценка: 4.0/5 Голосов: 20

Загиблий Сергій Панасюк стояв на майдані, а потім пішов у добровольці

07.05.2014, 12:28:52 2521 4.0 0



На Житомирщині попрощалися з 28-річним десантником Сергієм Панасюком, загиблим в ході антитерористичної операції.
2 травня на мосту через річку Сухий Торець на південній околиці міста Слов'янська Донецької області колона українських військових була блокована цивільними особами. Через їх спин бойовики обстріляли наших солдатів під час проведення переговорів. Загинули двоє військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади - старший солдат запасу 28-річний Сергій Панасюк з Коростишева і солдат військової служби за контрактом 20 -річний Петро Коваленко з Вінниці, пише газета «Факти».
Ще семеро військовослужбовців отримали поранення.
«Військову колону не пускали в основному жінки з іконами і дітьми, - розповів майор 95-ї повітряно-десантної бригади Ілля Хоменко. - Тиснути їх або стріляти в мирний «живий щит», зрозуміло, ніхто не міг! О 22.15 на нас напали. Бойовики стріляли через людей. Кулею снайпера, що потрапила в шию, був убитий старший солдат Сергій Панасюк. Петро Коваленко загинув від гранати «ВОГ» з підствольного гранатомета, який вибухнув у нього під ногами. Всю ударну силу і численні осколки він прийняв на себе і фактично закрив своїм тілом товаришів. Сім хлопців, що знаходилися поряд, завдяки Петру залишилися живі - отримали легкі поранення і контузії».
5 травня в Будинку культури міста Коростишева Житомирської області відбулася траурна церемонія прощання з десантником Сергієм Панасюком. В останню путь Сергія провели як героя. У нього вже немає батьків, залишилися три дорослі сестри. За трагічним збігом обставин син однієї з сестер теж служив і загинув на сході України.

«Сергій на Майдані відстоював своє право жити в європейській державі, а коли оголосили мобілізацію, був у числі перших добровольців, - каже однокласниця загиблого Наталія Олександрович. - Для нас він назавжди залишиться героєм. На жаль, Сергій не встиг одружитися і не залишив після себе дітей».
Провести героя в останню путь крім тисячі земляків прийшли керівники Житомирської обласної ради, державної адміністрації, представники Збройних сил України.
«Строкову службу Сергій Панасюк проходив у нашій бригаді, - розповідає командир взводу 95-ї аеромобільної бригади Іван Свіржевський. - Фізична підготовка у старшого солдата була прекрасною, тому ми були раді знову його побачити».
2 травня Сергій був у складі підрозділу, виконував завдання в рамках антитерористичної операції. Під час переговорів він перебував на БТР, коли колону українських десантників обстріляли сепаратисти.
«Завдання підрозділу полягало в тому , щоб заблокувати вогнище бойовиків , - пояснює командувач ракетними військами і артилерією Сухопутних військ України генерал-майор Андрій Колєнніков. - Але збройні екстремісти використовували вже звичну для себе тактику терористичних угруповань - залучення до блокування місцевих жителів, у тому числі жінок».
Десантника Сергія Панасюка поховали на міському кладовищі поряд з почесними громадянами Коростишева. Влада Житомирської області обіцяють допомогти матеріально рідним загиблого, а місцеві каменярі за свій рахунок виготовлять надгробний пам'ятник.
Виконуючий обов'язки міністра оборони України генерал-полковник Михайло Ковальотметіл , що вирішується питання про нагородження військовослужбовців Сергія Панасюка і Петра Коваленко вищими державними нагородами, присвоєння їм чергових військових звань посмертно, а також запевнив, що сім'ї загиблих отримають всі необхідні виплати.
«Питання виділення квартир сім'ям загиблих героїв я беру під особистий контроль», - сказав Михайло Коваль.

за матеріалами [url=http://www.1.zt.ua/themes/politika/zagibliy-sergiy-panasyuk-stoyav-na-maydani-a-potim-pishov-u-dobrovoltsi.html1.zt.ua][/url]

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо