Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » AN-SOB » 2014 » Май » 22
AN-SOB Призначення по-новому або громадський вибір

AN-SOB


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Призначення по-новому або громадський вибір

22.05.2014, 10:41:50 1338 4.2 0

20 травня за дорученням прокурора Житомирської області Д.І. Лубчука із представниками громадськості Житомирщини зустрічався досвідчений працівник прокуратури України Ореховський Леонід Анатолійович. Ореховський Л.А. пройшов шлях від слідчого до прокурора області.

Від громадськості Житомирщини на зустрічі з Ореховським Л.А. були присутні представники Житомирського обласного осередку політичної партії «Демократичний альянс», керівник проводу «Правого сектору» на Житомирщині, «Самооборони» та «Самооборони Житомирщини». Представники громадськості ставили Ореховському Л.А. усі можливі питання щодо наведення правопорядку в регіоні.

Особливу увагу в дискусії було приділено питанню публічності в діяльності прокуратури та громадського контролю за діяльність правоохоронних органів регіону.Зокрема, активістів цікавили публікації в ЗМІ, у яких висвітлювалася діяльність Ореховського Л.А. на керівних посадах прокуратур Рівненської та Тернопільської областей. Була дана відповідь, що вказані публікації спричинялися принциповістю правової позиції, яка не завжди була зручною певним заангажованим регіональним політикам.

Як завжди, найбільш прискіпливим був представник «Демократичного альянсу» в питанні відкритості прокуратури, а «Правий сектор» порушив питання люстрації.

Після задоволення принципових питань активістів, громадськість дійшла висновку, що досвід Ореховського Л.А. і бачення діяльності прокуратури будуть корисним для забезпечення режиму законності в Житомирській області.

В підсумку, представники зазначених громадських об’єднань схвалюють кандидатуру Ореховського Леоніда Анатолійовича на одну із керівних посад прокуратури Житомирської області.

Зазначена зустріч започатковує добру традицію прозорого призначення і погодження громадянським суспільством керівників правоохоронних органів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо