Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » garold » 2014 » Июнь » 25
garold Патріотизм дії: услід за касками волонтери носять через кордон бронежилети.

garold


Оценка: 3.0/5 Голосов: 10

Патріотизм дії: услід за касками волонтери носять через кордон бронежилети.

25.06.2014, 23:03:16 2262 3.0 0

Попри те, що переносити бронежилети – справа нелегка, більшість волонтерів складають жінки 75 бронежилетів високого ступеню захисту для української армії перенесли на власних плечах львівські волонтери минулої ночі з території Польщі. Окрім офіційних державних закупівель, це - єдиний легальний спосіб забезпечити амуніцією вітчизняне військо, адже законодавством Євросоюзу фізичним особам заборонено партіями вивозити військове спорядження. Тож люди роблять вигляд, що придбали захисні жилети кожен для себе.
Усі пасажири цього автобуса їхали до польського кордону, щоб перейти його пішки та перенести до України бронежилети для учасників антитерористичної операції. Такі автобуси їдуть зі Львова ледь не щотижня, розповідає 5 канал.Цього разу місцева Самооборона на благодійні кошти придбала на складі в Німеччині сімдесят п’ять списаних бронежилетів армії НАТО четвертого та п’ятого рівнів захисту. Гроші дають підприємці на відкритий рахунок в центрі забезпечення.Після приїзду до пункту пропуску – інструктаж: "Найголовніше – ви придбали цей бронежилет для особистої безпеки". За європейським законодавством, одна людина за раз може перенести через кордон лише один бронежилет – як елемент особистого захисту.Охочих допомогти навіть більше, ніж потрібно – це не може не тішити активістів. З іншого боку – соромно за державу. "Наша влада за нас це не зробить, це є очевидні речі", – каже волонтер.Відеозйомку на території Польщі ведуть аматорською відеокамерою, щоб не привертати зайвої уваги тамтешніх правоохоронців.Прикордонників попередньо інформують про такі заходи. Вони додатково посилюють піший пункт пропуску нарядами як на вхід, так і на вихід з України. "Це наш обов’язок – допомогти, щоб ті засоби скоріше потрапили на територію України", – заявив помічник начальника Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Шеремет.Попри те, що переносити бронежилети – справа нелегка, більшість волонтерів складають жінки. У цьому рейсі найстарша з них – львів'янка пані Катерина. Попри свої 73 роки, вирішила долучитися до акції, почувши про неї по місцевому радіо.Справа затягується далеко за північ. 15-кілограмовий бронежилет треба майже один кілометр нести у руках – і завдяки цьому врятувати комусь життя. Люди кажуть: це найменше, що вони можуть зробити для військових.І от – всі 75 бронежилетів уже на українській землі. Найближчими днями активісти відправлять захисну амуніцію на Схід.
Читайте більше тут: http://expres.ua/digest/2014/06/25/108505-patriotyzm-diyi-uslid-kaskamy-volontery-nosyat-kordon-bronezhylety 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо