Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » dmyitro10 » 2014 » Сентябрь » 14
dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі

dmyitro10


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі

14.09.2014, 12:12:54 3115 2.3 0

Аби підтримати поранених бійців АТО, котрі наразі проходять лікування у Житомирському 409-му ордена Червоної Зірки військовому госпіталі, заслужені артисти України Дмитро та Назарій Яремчуки і родинний дует Світлани та Олександра Зайченків 8 вересня виступили для них із концертною програмою «Єдина країна – велика родина, і пісня родинна єднає нас всіх».

На Житомирщині вже відбулося більше десяти таких благодійних концертів. З цією ж програмою родинні дуети Яремчуків і Зайченків уже виступали й у Львівській і Рівненській областях. До Житомирського військового госпіталю завітали вперше.

Про це 0412 розповіли в прес-службі облдержадміністрації.

Разом із тим, Олександр Зайченко розповів, що наприкінці вересня артисти планують провести концерти у місті Радомишлі та смт Городок Радомишльського району.

«Виручені кошти з цих виступів будуть спрямовані на потреби Збройних Сил України», – зазначив він.

Загалом, зі слів посадовця, колективи Житомирської області вже дали близько 40 благодійних концертів, під час яких вдалося зібрали 200 тис. грн на потреби учасників АТО та Збройних Сил України.

«З керівництвом Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України ми також обговорюємо можливість виступів для наших військових безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Дату наразі не визначено. Але ми готові підтримувати бійців і там», – додав Олександр Зайченко.

Заслужена артистка України Світлана Зайченко зі свого боку акцентувала на тому, що зараз, у нелегкі для держави часи, дуже важливо закликати людей до єднання.

«Ми щасливі з того, що можемо бути корисними для людей, укотре даруючи їм красу української творчості, підтримуючи наші традиції. Тому невипадково ці концерти відбуваються за участю родинного дуету братів Яремчуків», – сказала виконавиця.

Однією з перших пісень концерту стала балада «Ангели Майдану» Павла Дворського. Сьогодні Світлана Зайаченко присвятила її всім героїв, котрі протягом останніх місяців віддали життя за незалежність України. Присутні у залі бійці аплодувати артистці стоячи.

Ідея виступити для учасників АТО у Житомирі значною мірою належить заслуженому артисту України Дмитру Яремчуку.

«Ми вважаємо своїм обов’язком підтримувати поранених бліців, даруючи їм свою пісню. На таких концертах ми виконуємо патріотичний репертуар. Це пісні про рідну землю, про маму, в яких порушуються загальнолюдські цінності. Нам дуже приємно, що можемо зробити свій внесок у духовне відродження кожної людини», – зауважив Дмитро Яремчук.

Зі свого боку, спілкуючись із журналістами, молодший сержант 26-ї Бердичівської окремої артилерійської бригади Володимир Ковальчук сказав, що такі концерти необхідні бійцям для підняття морального духу.

Військовий розповів, що у шпиталі схожі заходи відбуваються доволі часто, хоча сам прийшов уперше. Досі чоловік не міг пересуватися, бо, виконуючи бойове завдання, потрапив під мінометний обстріл і отримав поранення ноги. До Житомира учасник АТО приїхав із Луганщини. Наразі вже два тижні Володимир лікується у Житомирському військовому госпіталі. Як скоро зможе стати у стрій – поки не знає. Тому переживає, що не може бути поряд із бойовими побратимами, котрі залишилися під Луганськом.

Наразі у Житомирському військовому госпіталі перебувають на лікуванні 184 учасники АТО. До медичного закладу поступають військові з порівняно легкими пораненнями, адже цей шпиталь надає допомогу на третьому і четвертому етапах.

Заступник начальника 409-го Житомирського військового госпіталю, начальник медичної частини підполковник медичної служби Олександр Ліпецький повідомив, що медикаментами заклад забезпечений повністю. За необхідності лікарські засоби додатково замовляють. При цьому, підкреслив він, значною є допомога волонтерів:

«Волонтери відвідують бійців щодня. Крім того, що надають матеріальну допомогу, вони також допомагають персоналу доглядати за пораненими».

Першоджерело: 0412.ua

Дмитро та Назарій Яремчуки,офіційний сайт.

http://www.yaremchuk.in.ua







Прикреплённые изображения:
dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі dmyitro10 Яремчуки, концерт в Житомирському військовому госпіталі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо