Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » jitomirlasoshi » 2014 » Ноябрь » 14
jitomirlasoshi Іноземні інвестиції до Житомира не прийдуть, доки є факт рейдерства житомирської кондитерської фабрики громадянином РФ Бойком І.

jitomirlasoshi


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Іноземні інвестиції до Житомира не прийдуть, доки є факт рейдерства житомирської кондитерської фабрики громадянином РФ Бойком І.

14.11.2014, 17:02:42 1870 5.0 0

Україна сьогодні – на порозі нових змін. Вона має довести усьому світові, що не лише здатна відстояти свою незалежність, подолати корупцію, рейдерство, замовні суди, а і те, що вона не на паперах, а на ділі здатна сповідувати загальноприйняті у цивілізованому світі європейські цінності і норми.
Одним з таких тестів на європейськість є відновлення прав акціонерів провідної житомирської кондитерської фабрики. За інформацією обласної адміністрації загальний обсяг іноземних інвестицій склав більше 2 млн.дол. США. Завдяки іноземним інвестиціям та напрацюванням багатотисячного колективу у 2010 році фабрика входила до п’ятірки лідерів цієї галузі та була одним з найбільших платників податків Житомирщини.
Компанія Дельта Кепітал С.А. на той час володіла 95,07 % статутного капіталу підприємства та громадянин Російської Федерації Бойко І.Я. був нанятим нею за трудовим договором як представник інвестора.

За підтримки колишніх екс-високопосадовців, на підставі судових рішень, ініціаторами яких були юристи екс-першого заступника голови Адміністрації Президента України з питань судоустрою А.Портнова, у рейдерський спосіб громадянин Російської Федерації Бойко І.Я. став майже одноособовим власником ТдВ "ЖЛ" (правонаступник ЗАТ "Житомирські ласощі").
Відповідно до Протоколу № 14 засідання обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств від 26.07.2010 року та протокольного рішення від 13.12.2013 року визнано, що в ситуації, яка склалася навколо ЗАТ "Житомирські ласощі" вбачаються ознаки "рейдерського" захоплення.
Спочатку Бойко І.Я. поза волею та відома іноземного інвестора перевів більше 12 млн. акцій до іншого банку, таким чином розпоряджаючись ними на власний розсуд від його імені.
Потім залучає охоронну фірму "Флагман-1" з добовою охороною по периметру фабрики, встановлює решітки для недопущення на територію фабрики співвласників компанії Дельта Кепітал С.А., Голови та членів Наглядової Ради. У червні 2010 року нанята Бойком І.Я. озброєна охорона не допускає Ю.Лещінського до участі у загальних зборах акціонерів, на яких Бойко І.Я. представляв іноземного інвестора.
З'являється цілий ряд судових рішень, якими заборонено Ю.Лещінському здійснювати свої повноваження як голови Наглядової Ради ЗАТ "Житомирські ласощі", визнається недійсним склад Наглядової Ради, за яким Ю.Лещінський є його головою, скасовується третя – шоста випуски акцій, здійснені з 1999 року по 2008 рік та викуплені іноземним інвестором та акціонерами.
У подальшому 20 листопада 2010 року представника компанії Дельта Кепітал С.А. не допускають до участі у загальних зборах акціонерів, на яких Бойко І.Я. представляє офшорні компанії, створені за місяць до зборів, які нібито є акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" із загальною часткою 61 %, і фактично одноосібно приймає рішення про припинення ЗАТ "Житомирські ласощі" шляхом злиття із підприємством того ж Бойка І.Я. ТОВ "Будстайл-ХХІ", яке мало нульову підприємницьку діяльність, основний вид діяльності - будівництво, та внесло за передавальним актом до новоствореного ТдВ "ЖЛ" офісну оргтехніку та меблі на загальну суму 63 000 грн. У свою чергу ЗАТ "Житомирські ласощі" за передавальним актом передало до новоствореного ТдВ "ЖЛ" біля 400 млн.грн.
Серед інших Бойко І.Я. від імені офшорних компаній приймає рішення про виключення компанії Дельта Кепітал С.А. із складу засновників, позбавивши таким чином 95,07 % статутного капіталу товариства, що було еквівалентним більше 14 млн. грн. та складало більше ніж 28 млн. акцій. Виключення іноземного інвестора на зборах свідчить про те, що на початок зборів компанія Дельта Кепітал С.А. була акціонером ЗАТ "Житомирські ласощі", та її представника безпідставно не допустили до участі у них, та рішення про вихід із складу засновників іноземний інвестор не приймав.
Протягом всього цього часу акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" намагались відновити свої порушені права. Контроль у прийнятті судових рішень з боку екс- першого заступника голови Адміністрації Президента України з питань судоустрою А.Портнова унеможливлювали прийняття неупереджених рішень, незважаючи на численні порушення. Громадянин РФ Бойко І.Я. не гребував залякуванням акціонерів, щоб вони перестали захищати свої права. Наприклад, ТдВ "ЖЛ" ініціює позов до представників іноземного інвестора та акціонера про стягнення моральної шкоди у розмірі 1,3 млн.грн.
30 вересня 2014 року Антимонопольний комітет України приймає остаточне рішення, яким констатує, що злиття ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТОВ "Будстайл-ХХІ" у ТдВ "ЖЛ" відбулося без дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Крім того, Виконавчим комітетом Житомирської міської ради був встановлений факт відсутності документів по здійсненій державним реєстратором реєстраційній дії від 03.12.2010 року, яким були внесені відомості про рішення засновників (учасників) щодо припинення ЗАТ "Житомирські ласощі.
Після зміни влади громадянин Російської Федерації Бойко І.Я. оголошує себе народним люстратором та організовує мітинги під судами та Генеральною прокуратурою України із закликами про люстрацію суддів та чиновників. Як наслідок, 05 листопада 2014 року Житомирський апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду І інстанції, винесене на користь акціонера, незважаючи на його законність та обґрунтованість.

Крім того, для маніпулювання суспільною думкою Бойко І.Я. афішує нібито про його підтримку Андрієм Садовим та Єгором Соболєвим. Насправді підтримка відсутня. Тому це маніпулювання не дасть можливості уникнути Бойку І.Я. відповідальності за рейдерське захоплення фабрики.
23 жовтня 2014 року на зборах було прийнято рішення про перенесення підприємства до м. Львова. Це означатиме, що житомиряни втратять одного з найбільших платників податків, а компанія Дельта Кепітал С.А. та фізичні особи-акціонери, у "рейдерський" спосіб викинуті з фабрики, позбавлені можливості добитись справедливості та повернення напрацювань всього свого трудового життя.
Засоби масової інформації активно поширюють відеозвернення та статті, які ілюструють боротьбу Бойка І.Я. з суддями, які узаконили його рейдерське захоплення фабрики з метою створення іміджу його чесності та уникнення відповідальності.
У законних іноземних власників тепер з’явився шанс повернути своє майно. Адже в Україні змінилася влада, тодішні покровителі рейдерського захоплення фабрики з Адміністрації Президента вже не мають колишнього впливу, новою владою заявлена рішуча судова реформа, курс на євроінтеграцію тощо.
Сенатор Сполучених Штатів Америки Майкл Грімм звернувся до помічника Державного Секретаря США Вікторії Нуланд та Президента України Петра Порошенка, де вимагає навести приклади реальних дій, які здійснюються владою України для відновлення прав іноземних інвесторів, зокрема, у конкретному прикладі з фабрикою "Житомирські ласощі", та просить вжити заходів, які б сприяли захисту іноземних інвестицій в Україні та, як наслідок, залученню нових.
Іноземний інвестор ЗАТ "Житомирські ласощі", який продовжує боротьбу за відновлення своїх законних прав, у свою чергу, впевнений, що, незважаючи на продовження тиску колишніх високопосадовців на суддів, спільними зусиллями колишніх акціонерів ЗАТ "Житомирські ласощі", громадськості м. Житомира, правоохоронних органів тощо, справедливість буде відновлена. Тоді Україна зможе і в подальшому отримувати чималі іноземні інвестиції, які сприятимуть розвитку фабрики та наповненню бюджету Житомирщини.

Компанія Дельта Кепітал С.А.
Представник за довіреністю Аркадій Воловик

Прикреплённые изображения:
jitomirlasoshi Іноземні інвестиції до Житомира не прийдуть, доки є факт рейдерства житомирської кондитерської фабрики громадянином РФ Бойком І. jitomirlasoshi Іноземні інвестиції до Житомира не прийдуть, доки є факт рейдерства житомирської кондитерської фабрики громадянином РФ Бойком І.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо