Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » коррупционер » 2014 » Декабрь » 10
коррупционер о зубко.

коррупционер


Оценка: 2.1/5 Голосов: 7

о зубко.

10.12.2014, 12:38:53 2224 2.1 0

Віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва
та житлово-комунального господарства

Ім'я: Зубко Геннадій Григорович

Вік: 47 років

Партійність: квота БПП

Чиї інтереси може лобіювати: у політику прийшов з бізнесу. Очолював Житомирську обласну організацію партії "Єдиний Центр". Однак, щойно її лідер Віктор Балога пішов з АП, Зубко покинув "ЄЦ". Того ж 2010 року очолив обласний осередок партії "Фронт змін" і став соратником Арсенія Яценюка. На парламентських виборах 2012 року балотувався від "Батьківщини". На останніх парламентських виборах як перший заступник глави АП Порошенка очолив Житомирський штаб виборчої кампанії БПП. Людина політично багатовекторна й ситуативно-кон'юктурна. Нині його вважають стовідсотковою людиною президента.

Дохід і майно: 2013 року задекларував 1 млн 71 тис. 27 грн доходу. З них 239 тис. 27 грн — заробітна плата, 832 тис. грн — дохід від викладацької, наукової та творчої діяльності, 35 тис. 582 грн — матеріальна допомога.

На рахунку в банку — 71 тис. грн.

У власності віце-прем'єра — земельна ділянка площею 2 тис. кв. м, садовий (дачний) будинок площею 100 кв. м, квартира площею 85 кв. м, гараж площею 24 кв. м, а також авто ВАЗ 2109.

Дружина Людмила Зубко володіє земельною ділянкою площею 2,5 тис. кв. м, квартирою 85 кв. м, а також автомобілем Toyota RAV-4 2006 року випуску.

Бізнес: за даними ЗМІ, Геннадій Зубко продовжує контролювати ВАТ "Житомирський завод огороджувальних конструкцій", де до 2012-го був головою правління. Його дружині Людмилі Зубко належать два підприємства в Житомирі: львівська кав'ярня "Брама" (через ТОВ "Батерфляй К") і ТОВ "Аркада", яке торгує харчовими продуктами.

Перед призначенням в АП Зубко був помічений у скандалі з Житомирським лікеро-горілчаним заводом, де зіткнувся з Сергієм Пашинським, який хотів приватизувати завод, що належить ДУС.

Посади, які обіймав раніше

1988–1992 — інженер-програміст.

[...]

2006–2010 — депутат Житомирської міськради.

2010–2012 — голова правління ПАТ "Житомирський завод огороджувальних конструкцій".

2010–2012 — депутат Житомирської обласної ради VI скликання, голова фракції "Фронт змін".

З 2012-го — депутат ВРУ, фракція "Батьківщина".

2014 (травень-червень) — в.о. керівника Державного управління справами (ДУС).

З 10 червня по 2 грудня 2014 — перший заступник голови адміністрації президента України.

Рівень компетентності у ввіреній галузі

Восьмирічний депутатський стаж на місцевому та обласному рівні.

Робота на посаді першого заступника голови комітету ВР з питань будівництва, ЖКГ та регіональної політики, законодавчі ініціативи у сферах будівництва та ЖКГ дозволять міністрові Зубку управляти ввіреним міністерством. Чи відбудеться Зубко як віце-прем'єр, відповідальний у Кабміні за головну реформу — децентралізацію влади та розширення повноважень місцевого самоврядування, покаже час. Поки що такої впевненості немає.

Цитати

"Я готовий сьогодні підтримати кожного, хто підтримує президента Порошенка, будь-кого... тому що нам необхідно перемагати" (7 жовтня).

Першочергові реформаторські кроки

— Невідкладно ухвалити пакет законів, які забезпечать старт децентралізації влади в Україні.

— Ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію та передати її повноваження органам місцевого самоврядування, що дозволить зробити впевнений крок до дерегуляції будівельної сфери.

— Внести зміни до Закону про містобудівну діяльність, щоб спростити процедуру одержання ліцензій, скасувавши закладені в нього корупційні механізми й схеми.

— Удосконалити закон про ОСББ і впровадити реальні механізми їх створення у старому житловому фонді 1960–1970 рр.

— Створити реальний конкурентний ринок у сфері обслуговування житлових будинків; ліквідувати посередників на ринку послуг ЖКГ; забезпечити прозорість у формуванні тарифів на послуги ЖКГ, встановити в будинках і квартирах лічильники води й тепла.

Тіньові схеми,
що підлягають першочерговому закриттю

— Зруйнувати монополію в системі теплокомуненерго та водоканалів, що призводить до диктату цін і тарифів і, як наслідок — до вимивання мільярдних потоків та виведення тіньових коштів через зареєстровані в офшорах компанії.

— Впровадити прозорі механізми формування тарифів на послуги ЖКГ, підконтрольні громадським організаціям і місцевим громадам, для зменшення дельти, на якій наживаються за рахунок споживачів.

— Забезпечити безперешкодний доступ до мереж і трубопроводів нових виробників електричної та теплової енергії, насамперед на основі поновлюваних джерел.

— Реалізувати курс на рішучу дерегуляцію в будівельній галузі, де хабарі й побори обчислюються мільярдами.

— Ліквідувати — через передачу повноважень на місця в рамках децентралізації влади — хабароємні функції у центральних міністерствах і відомствах, де чиновники "заробляють" на схемах погодження й затвердження проектів і виділення бюджетних коштів.

http://gazeta.dt.ua/internal/ryatuvalne-kolo-_.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо