Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » macs-v » 2015 » Сентябрь » 22
macs-v Від початку блокади ціни в Криму зросли в рази

macs-v


Оценка: 1.0/5 Голосов: 1

Від початку блокади ціни в Криму зросли в рази

22.09.2015, 10:22:58 1525 1.0 0

Ірина Біла
22.09.2015

Останнім часом почастішали поїздки українських журналістів і медіа-персон на окуповані території Донбасу, констатує газета «День». В цьому, як переконує видання, зацікавлені певні олігархи, у яких залишились бізнес-інтереси на окупованих територіях. Журналісти і громадські діячі, які їдуть туди з гарантіями безпеки від бойовиків, яких возять і показують те, що вони повинні побачити і про що повинні розповісти, – фактично виступають агентами впливу Росії. Журналісти ж при цьому виступають в не в ролі «голубів миру», а хлопчиків на побігеньках, обслуговуючи інтереси зовсім не національних пріоритетів, а конкретних власників телеканалів. На цьому газета наголошує в статті «Про візити до терористів».

«Чи допоможе блокада повернути Крим?» – у публікації під таким заголовком газета «День» пише, що блокада – це вимушений захід громадськості у зв’язку з бездіяльністю влади. Його мета – не ускладнення життя кримчан, а підвищення ціни окупації для держави-агресора.

А ось за інформацією газети «Сегодня», ціни на продукти в Криму після початку блокади всього за пару днів виросли чи не в 1,5-2 рази. Експерти видання вважають, що блокада допоможе кримчанам замислитися про повернення до складу України – адже Київ продовжує постачати на анексовану територію не тільки продукти, але і ресурси. За даними Держслужби статистики лише за півроку Київ направив на півострів товарів і послуг на 545 мільярдів доларів.

«Газета по-українськи» стверджує, що багатьом чиновникам блокада невигідна, бо в них є бізнес-інтереси – постачання контрабанди в Росію через Крим. Везуть усе, що завгодно, не розмитнюючи. Це використовують з обох сторін. Росії ж додатковий зиск в тому, що така контрабанда розбещує українських бізнесменів і політиків. Чіпляють їх на грошовий гачок, і вони починають думати: а навіщо Крим повертати? Про це видання пише в публікації «Ніякої анексії немає. Є взаємовигідна співпраця».

Місцеві вибори, що відбудуться 25 жовтня, не обійдуться без порушень, переконані журналісти газети «Сегодня». Експерти видання прогнозують, що крім підкупу, буде тиск на виборчі комісії, недопущення до виборів окремих політсил і технічні партії. Щоб запобігти, зокрема, масовому підкупу виборців, потрібно чіткіше прописати порушення в Кримінальному кодексі. Адже там зазначено, що підкуп не поширюється на благодійні фонди, громадські організації, які проводять акції на користь кандидатів. Саме тому, як наголошує газета, потрібно чітко розписати поняття підкупу і його суб'єктів.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/27261128.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо