Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Август » 17
snova Волонтер гальмуй!

snova


Оценка: 2.9/5 Голосов: 7

Волонтер гальмуй!

17.08.2016, 20:00:01 1795 2.9 0

Сьогодні в Україні складається ситуація, при якій волонтери руйнують державний апарат. Будь-який чиновник мислить просто: якщо все одно привезуть волонтери, то можна сміливо красти з бюджету
 
Це може для когось здатися невиправданим і навіть дивним, але сьогодні волонтери руйнують державний апарат. Будь-який чиновник мислить дуже просто і приземлено: якщо все одно привезуть волонтери, то можна сміливо красти з бюджету. Система бюджетування передбачає, що якщо виділені кошти не були витрачені, то в наступному році їх не виділять, тому що вони не потрібні. Уявімо собі ситуацію, яка неодноразово висвітлювалася в ЗМІ. Група волонтерів, вирішивши допомогти військовим, їде за кордон, купує там, скажімо, партію бронежилетів і їде з ними назад, піддаючи себе ризику, тому що захід це не зовсім законне. У підсумку всі щасливі: волонтери - допомогли солдатам, солдати - більш захищені, чиновники - можуть сміливо «розпиляти» виділені гроші на жилети.
 
Таким чином, складається ситуація, коли добровільні помічники держави - волонтери та активісти - перебирають на себе обов'язки і функції держави, стимулюючи деградацію останнього, що може привести до його руйнування. Активний третій сектор, різнобічне і небайдуже суспільство - це добре, але якщо його діяльність (часто фінансується грантодателями у власних інтересах) передбачає самоусунення державних структур - це ще один тривожний сигнал в скарбничку українських ризиків.
 
ВІд забана Старого

Прикреплённые изображения:
snova Волонтер гальмуй!
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо