Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2016 » Сентябрь » 12
viktorzt Євген Євтушенко міг народитися на Житомирщині

viktorzt


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Євген Євтушенко міг народитися на Житомирщині

12.09.2016, 16:14:18 1908 3.0 0

Легендарний поет-шістдесятник Євген Євтушенко міг народитись на території сучасної Житомирської області. Однак, його предків вигнали на далеку російську станцію Зима. Там і побачив світ геніальний автор.

Сьогодні Євтушенко живе й працює в США. Однак жителі Житомирської області сподіваються, що легендарний поет приїде на батьківщину своїх предків.

«На Житомирщині дійсно є коріння Євгена Євтушенка. Тут його дід брав участь в якомусь повстанні проти поляків. Дуже складна історія, і Євтушенко не міг це знайти», - розповів 2010 року в інтерв'ю поет Сергій Лазо.

Автор знаменитих хітів Віктора Павліка, Наталії Сумської, Олексія Глизіна намагався допомогти Євтушенку відшукати коріння, звертався до житомирських краєзнавців.

Згодом і сам Євген Євтушенко в інтерв'ю «Фактам» зізнався, що земля його предків – Житомирщина.

«Мой дедушка по материнской линии был польский шляхтич, обедневший аристократ. Он работал в Житомирской губернии у одного помещика, был женат на украинке. Помещик отличался страшной жестокостью, и мой прадед Иосиф Байковский возглавил восстание крестьян этой деревни. В результате его подавили, а семью прадеда в числе других отправили в ссылку, на станцию Зима. Они шли туда в кандалах восемь тысяч километров. Кстати, моя бабушка разговаривала в основном по-украински, а первым моим любимым поэтом был, как ни странно, не Пушкин, а Шевченко», - згадує Євтушенко.

Житомирщину поет-шістдесятник згадує в своїй поемі «Станция Зима».

Прикреплённые изображения:
viktorzt Євген Євтушенко міг народитися на Житомирщині
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо