Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Январь » 10
an1234 ЖитомирМІСЬКгаз – граблі для Сухомлина?

an1234


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

ЖитомирМІСЬКгаз – граблі для Сухомлина?

10.01.2017, 08:45:38 2214 4.3 0

Після того як в листопаді від газопостачання були відключені декілька котелень міста, мер Житомира вирішив зробити «хід конем»: раз не можна найти спільну мову з ПАТ «Житомиргаз», потрібно створити свій Житомиргаз. Точніше реанімувати. В цьому ж інтерв’ю він вселяє надію, що тепер у нас буде дешевий раз. Але чи буде?
 
Насправді тема з «ЖитомирМІСЬКгазом» (так називається комунальне підприємство – наша надія на дешевий газ) виникла давно. Ще, коли мером був Володимир Дебой у 2012 році. Він також прикинув: навіщо платити більше? І створив кишеньковий «Житомирміськгаз».
На цьому експеримент закінчився.
Відродження КП розпочалось, до речі, до відключення котелень від газу. В липні минулого року розпорядженням № 632 з директором підприємства В.О. Левицьким уклали контракт на рік, а рішенням Міськради від 13 жовтня минулого року статутний капітал підприємства поповнили на 133,1 тисячі гривень на виплату зарплат. Цікаво, чи це така передбачливість мера, що спочатку почали реанімувати «ЖитомирМІСЬКгаз», а потім через кілька місяців спричинився галас навколо котелень чи може скандал міська влада сама спровокувала газопостачальників, щоб мер міг пояснити, чому ж згадали про комунальне підприємство? Але це питання другорядне, головне: чи буде газ?
Чому створення цієї структури ще при Дебої так і не призвело до того, що блакитне паливо подешевшало? Все просто, в інтерв’ю Житомир.інфо, Сергій Сухомлин частково сам обмовився. Проблема в тому, мереж, по яким можна придбаний «зліва» газ ганяти практично немає. Їх колись давно передали «Житомиргазу». В результаті у міста залишились шматки труб при чому в різних частинах загальної мережі. Але, щоб скористатись ними потрібно ставити засоби обліку, а це обійдеться дорожче, ніж купувати газ у «Житомиргазу». Щоправда, в тому ж таки інтерв’ю, мер говорить, що мережі вони спробують забрати. Колись. Якщо хтось віддасть. А ще він говорить про те, що скільки км мережі залишилось у міста ще потрібно з’ясовувати, але гроші з бюджету вже на підприємства вже йдуть на зарплати.
 
Міський голова також сказав, що в січні уже цього року газ через КП «ЖитомирМІСЬКгаз» піде на потреби садочку № 10 та ЗОШ №1. Січень довгий, будемо чекати, але показовим є те, що на початку січня виявилось, що всі заклади освіти можуть залишитись без газу, через «реформу» Хренова. Ідея перевести навчальні заклади на роботу з власними бухгалтеріями, а не як раніше, через управління освіти спричинила хаос. Правда, цього разу вину чомусь не переклали на «Житомиргаз». Але сам факт свідчення унікального хаосу. Якщо не можуть розібратись із постачальниками, які вже давно працюють на ринку, то як дадуть раду новому КП?
Поки що ж експеримент триває. Зауважу, за гроші платників податків, тобто наші. І як далеко зайде цей експеримент і, в яку суму обійдеться місту подивимось. Але скоріше за все цей піар чи шантаж, чи що воно таке буде згадуватись з часом як ще одні граблі Сергія Сухомлина, як криво покладена плитка на центральних вулицях та багато інших кривих досягнень.
 
 
 

Прикреплённые изображения:
an1234 ЖитомирМІСЬКгаз – граблі для Сухомлина?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо