Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » copywriter » 2017 » Январь » 16
copywriter Чи давати передоплату копірайтеру

copywriter


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Чи давати передоплату копірайтеру

16.01.2017, 11:18:47 1395 3.0 0

Згідно зі статистикою Української міжбанківської асоціації, в Україні в другому кварталі 2016 роки кількість інцидентів з оплатою неіснуючих товарів або послуг зросла на 10%. За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), в 2015 році 32% користувачів в РФ як мінімум раз ставали жертвами Інтернет-шахраїв. Фріланс-біржі кишать фейковимі профілями виконавців, власники яких, узявши частину грошей наперед, зникають без сліду. У такій ситуації немає нічого дивного в тому, що замовники уникають роботи по передоплаті, вважаючи за краще оплачувати за фактом. У свою чергу, фрілансери побоюються виконати роботу безкоштовно, тому просять часткову, а то і повну передоплату. У такому замкненому колі спільного недовіри кожен тягне ковдру на себе, тому часто шляху сторін розходяться, так і не досягнувши компромісу. Яке ж оптимальне рішення?

Студія контент-маркетингу та копірайтингу Without Pages дає поради. Давати передоплату можна платити за фактом виконання Коми в підзаголовку розставимо в кінці статті. Спочатку перерахуємо можливості:

  • Оплата по факту.
  • Повна передоплата.
  • Часткова передоплата.
  • Поетапна оплата.
  • Змішана оплата.
Кожен вид передоплати приховує в собі свої ризики і свої гарантії для обох сторін. При цьому для замовника найбільш вигідний варіант - це обійтися без передоплати зовсім. Це повністю убезпечить власника бізнесу від втрати коштів у разі недобросовісності виконавця. Зворотний бік медалі полягає в тому, що всі ризики покладаються на підрядника. Він ризикує абсолютно тієї ж сумою, що і клієнт - дорівнює вартості послуг. У разі шахрайства з боку замовника виконавець втрачає час, за яке він міг би заробити ту ж суму грошей. Тобто все в рівних умовах і несуть однакові ризики в еквіваленті. Необхідність компромісу очевидна, а оптимальне рішення досягається в рамках угоди про передоплату. Але як підприємцю мінімізувати свої ризики в рамках компромісу?
 

Розглянемо варіанти.


Повна передоплата При повній передоплаті замовник звалює на себе всю ношу відповідальності. Зрозуміло, що при такому рішенні ні про яку мінімізації ризиків для клієнта і мови не може бути. Тут один суцільний ризик. Повну передоплату варто давати тільки в тому випадку, якщо ви повністю впевнені в копірайтери. Раніше ви неодноразово до нього зверталися і він ніколи не підводив: завжди здавав якісну роботу в строк. У нього бездоганна репутація і є рекомендації від ваших знайомих. Або на ринку послуг копірайтингу він широко відомий і зарекомендував себе як безумовний професіонал.

Часткова передоплата Як правило, часткова передоплата визначається в розмірі до 50% від суми замовлення. Оптимальна сума передоплати дозволить власнику бізнесу уникнути ризику великою сумою і при цьому фахівець з написання текстів швидше візьметься за роботу, взявши на себе матеріальну відповідальність. Ми рекомендуємо встановити розмір передоплати в 30%. Це дасть можливість підприємцю поставити на кін меншу суму, щоб довго не сумувати про неї в разі шахрайства. У той же час такий розмір передоплати дозволить переконати виконавця в чесності ваших намірів.

Поетапна оплата В області написання тексту оплата за виконану частину роботи може бути застосована переважно у випадках, коли замовляється відразу кілька об'ємних текстів. Один текст для сайту рідко перевищує 8-10 тис. Символів, а виробляти оплату, скажімо, за кожен кілознак - занадто важко. При довгостроковому співробітництві це поширена схема взаєморозрахунків.

Змішана оплата Змішана оплата за написання тексту включає себе невелику передоплату перед початком співпраці за першу домовлену частку і поетапні виплати за кожну наступну частину загального обсягу робіт. Цей вид оплати закладає стійкий фундамент довіри сторін перед початком довгострокового партнерства.

Як знайти копірайтера, якому можна довіряти Небажання працювати за передоплатою обумовлюється відсутністю часу на вивчення репутації копірайтера. Адже якісно виконана робота в термін і є найкращим підтвердженням порядності фахівця. Але в світлі обопільних ризиків все ж будь-яка попередня оплата повинна відбуватися замовником після виконання невеликого домашнього завдання.
  • Приклади робіт.
  • Приклади робіт.
  • Рекомендації.
  • Представництво в мережі.
  • Ціна статті або іншого тексту.
Ці 4 пункту допоможуть вам визначити, чи варто довіряти конкретному копірайтер.

Вивчіть портфоліо Досвідчений фахівець завжди представляє увазі потенційних замовників приклади своїх робіт для підтвердження своїх навичок. чим багатша і різноманітніша портфоліо, тим вище гарантії якості. Відсутність такого - привід задуматися про професіоналізм виконавця.

Прочитайте відгуки Рекомендації ваших знайомих або відгуки інших клієнтів даного фахівця про досвід роботи з ним дадуть вам уявлення про його репутації. Шукайте зворотний зв'язок в різних джерелах і на різних ресурсах.

Зверніть увагу на популярність виконавця Профіль на фріланс-біржі мало може розповісти про надійність копірайтера. Прозорість зв'язку з активними і оновлюються акаунтами в соціальних мережах і наявність добротного сайту підвищують шанс того, що ви натрапили на порядного і досвідченого фахівця.

Порівняйте вартість послуг написання текстів Занижені ціни можуть означати одне з трьох:
  • Низька якість роботи.
  • Задовільну якість, але мало досвіду чи ні популярності.
  • Несумлінність або шахрайство.
Висока ціна послуг допустима за умови, якщо копірайтер вже зарекомендував себе як професіонал і користується популярністю на ринку, про що ви неодмінно чули. Кожен окремий пункт оцінки надійності виконавця сам по собі нічого варто, адже маніпуляції так чи інакше можливі. Але в комплексі вони допоможуть вам уявити загальну картину і вирішити, чи варто довіряти роботу над контентом. Давати часткову передоплату, не можна платити за фактом виконання. Повертаючись до розстановці розділових знаків, при співробітництві з професійним копірайтером робота по передоплаті - цілком логічна практика. Важливо додати, що передоплату краще давати частково, щоб убезпечити себе від зайвих ризиків. А при множинних замовленнях і довгострокову співпрацю - сміливо використовуйте змішаний тип оплати за послуги.

Прикреплённые изображения:
copywriter Чи давати передоплату копірайтеру
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо