Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Город » weather » 2017 » Январь » 23
weather Альтернативні джерела енергії та їх перспективи у Житомирі.

weather


Оценка: 5.0/5 Голосов: 2

Альтернативні джерела енергії та їх перспективи у Житомирі.

23.01.2017, 16:26:02 1758 5.0 0

Вітаю пані та панове!
Мене звати Іван, і я хочу відкрити рубрику статей з Енергоефективності!
Отож почнемо, і почнемо із Сонячної Енергетики.

Перші прототипи сонячних батарей були створені італійським фотохіміком вірменського походження Джакомо Чамічаном Луїджі.
25 квітня 1954 року народження, фахівці компанії Bell Laboratories заявили про створення перших сонячних батарей на основі кремнію для отримання електричного струму. Це відкриття було зроблено трьома співробітниками компанії - Кельвіном Соулзером Фуллером (Calvin Souther Fuller), Деріл Чапін (Деріл Чапин) і Геральдом Пирсоном (Gerald Pearson). Вже через 4 роки, 17 березня 1958 року, в США був Запущено СУПУТНИК з використанням сонячних батарей - Vanguard 1. 15 травня 1958 року в СРСР також був запущений супутник з використанням сонячних батарей - 3-Супутник.

На зараз, у всьому світі люди все більше надають перевагу альтернативним джерелами енергії, та сонячній енергії понад усі інші.
У 2016 році навіть цілий острів на 100% заживили енергією сонця.
http://www.popmech.ru/technologies/294372-tikhookeanskiy-ostrov-pereveli-na-solnechnye-batarei/

Україна також розвиває сонячні енергетику, але порівняно із іншим світом дуже маленькими кроками. Зокрема держава стимуляю людей за допомогою Зеленого Тарифу, що це таке я розкажу згодом.
До речі, якраз з цього приводу мене запросив Телеканал СК1, де ми обговорювали тему енергоефективності та доцільності використання таких технологій для ОСББ.
https://www.facebook.com/groups/724371581036130/permalink/871432302996723/
https://www.youtube.com/watch?v=Quqb7S19h4I&feature=share

За останні два роки використання українцями альтернативних джерел енергії, в тому числі й сонячної енергетики збільшилось дуже стрімкими темпами, на це значним чином повпливало зниження вартості обладнання у більш ніж 100 разів, порівняно із 1970-ми роками. У 1950-71-ті роки вартість одного вату сонячної панелі була 100 долларів і вище, на разі вже 60-70 центів.
Також необхідним елементом для такого буму стало і сприяння держави у цій сфері, і найбільше - це створення Закону про Зелений Тариф, за яким держава зобов'язуєтся викупати всі надлишки електроенергії, виробленої з Альтернативних Джерел Енергії (АДЕ) за тарифною стаавкою, що напрму прив'язана до євро.
На разі у 2017-2019 роках ця ставка становитиме 0,18 євроцентів або 4,92 грн. згідно останнього перерахунку від грудня 2016 року.

Доцільність встановлення приватних сонячних станцій для продажу надлишків е/е за Зеленим Тарифом на зараз є дуже виправдана, оскільки окупність таких проектів 5-7 років, та являють собой пасивний дохід, при вкладанні 0 зусиль.
Фактично ви нічого не робите, а сонце світить та гроші капають.

Думаю першу та основну частину моєї теми я висвітлив, все основне що потрібно були, аби люди знали про можливості використання нових технологій надав. Подальші статті будуть публікуватись по декілька в неділю, це я так планую, тому новини будуть досить часто!
Отож панове успіхів вам та сонячного настрою!
Давайте зробимо наше місто Сонячним!
 

Прикреплённые изображения:
weather Альтернативні джерела енергії та їх перспективи у Житомирі.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо