Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » oleglecy » 2017 » Март » 14
oleglecy Тендерний облом. У Житомирі зникла одна доба

oleglecy


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Тендерний облом. У Житомирі зникла одна доба

14.03.2017, 16:02:09 1452 5.0 0

Аномальне викривлення простору і часу було організоване тендерною мафією, яка «відмиває» мільйони і мільярди бюджетних гривень. Наприклад, днями Житомирський державний технологічний університет оголосив тендерну пропозицію на закупівлю охоронних послуг вартістю 504 480 грн ( з розрахунку на 9 місяців). Звертає на себе увагу кричуща безграмотність «вчьоних», які просять надати, цитуємо, "Послуги з охорони правопорядку в навчальному корпусі та гуртожитках". Хіба можливо «охороняти правопорядок» ??? Тим паче, що Ліцензійні вимоги провадження охоронної діяльності регламентують охорону майна і громадян, а не теоретичних понять.

Зважаючи на те, що у Житомирі патрульних поліцейських, як оселедців у діжці, викликає подив заявлена потреба «вчьоних» відразу у трьох цілодобових постових охоронниках. Кого і від кого треба охороняти штатним розкладом наглядачів пересічного концтабору 9 — 12 охоронників ? І для чого ? Мабуть, для того ж, для чого щодня стовбичать у кожній середній школі міста (а їх майже чотири десятки) по двоє охоронників, більше схожих на бомжів – тобто, для відмивання з бюджету солідних коштів, щоб якісь відставні «мусори» приватних охоронних фірм наповнювали свої кишені бюджетною грошвою, не забуваючи при цьому відстібувати чиновникам. (Див. відео Охорона повітря)

Але повернемося до надзвичайних електронних тендерних торгів, які відбувались поза часом і простором. Замовник послуг, Житомирський державний технологічний університет, в офіційній тендерній пропозиції визначив останнім днем для участі у наданні пропозицій 8 березня, а початком відкритих торгів, в яких можуть прийняти участь лише зареєстровані учасники — наступним днем, 9 березня. Тобто, 8 числа на протязі доби до її закінчення ще можна було б спокійнісінько заплатити мито за користування електронним майданчиком Прозорро, розмістити на веб – сторінці всі необхідні документи, зазначити свою ціну ( наприклад, значно нижчу за стартову) і наступного дня у відкритому змаганні з іншими учасниками знизити цінову пропозицію до мінімально прийнятної.

Якби не кілька «але». По перше, вже після 15 години 7 березня і аж до ранку 9 березня у зв`язку з жіночим святом банківські установи не проводили розрахункові операції, що унеможливило реєстрацію багатьох кандидатів. По друге, коли закінчилась доба «7 березня», тобто в ніч з 7 на 8 , починаючи вже з перших секунд 8 березня, воно, це 8 березня … не почалося взагалі! Принаймні, для голови, членів і членш тендерного комітету Житомирського державного технологічного університету та їх колег – модераторів веб-порталу «Прозорро», які раптово надали тендеру статус «аукціон» не 9 березня, як було заявлено, а 8 числа (про що у перші хвилини 8 березня прийшло поштове повідомлення, див. фотокопію 6) , яке вони взагалі «випарили» з календаря. Тобто, «вчьоними» було застосовано свою, відмінну від загальноприйнятної, систему обліку часу. Але ж, як не може не існувати те, що має матеріальну вагу, так не може не існувати і те, що має просторово — часові ознаки, день 8 березня, наприклад.

Але так не вважає «вчьона» представниця тендерного комітета університету Бідненко Олена Павлівна, перекладаючи відповідальність за викривлення часу на «автоматизовану» електронну систему (надаємо аудіозапис розмови). Ейнштейн відпочиває !

Відео тут:
https://www.youtube.com/watch?v=yRf4NifR00Y

Виходить, що розміщення завідомо неприйнятних умов конкурсу теж відбулося «автоматизовано» ? В результаті ті, хто мав намір прийняти участь у тендері, вже фізично не могли цього зробити, тому що вхід на веб – портал було заблоковано за добу до заявленого терміну. Для чого це зроблено ? А для того, щоб переможцями у конкурсі стали виключно «свої люди» і щоб так звані «чужі» не змогли запропонувати нижчу ціну. Взагалі, коли переглядаєш конкурсні пропозиції «вчьоних» на закупівлю матеріальних цінностей і послуг, складається враження, що потрапив до печери Аладіна, повну скарбів. Масштаби і швидкість грошових потоків і струмків, які витікають з державного бюджету, просто вражають !

Під час збирання інформації також з`ясувалась цікаваа річ: імовірно, тендерними пограбуваннями займається організоване злочинне угруповання, до складу якого входять колишні розробники системи електронних торгів Прозорро! Вони через своїх посередників пропонують учасникам за 5 відсотків від заявленої суми гарантовано «виграти» будь — який конкурс шляхом втручання у систему електронних торгів.

Що ж, у кожного свій бізнес …

Проглядаючи на порталі «Прозорро» свіженькі тендерні пропозиції бюджетних установ Житомирщини, розумієш, що шахрайську справу поставлено на широку ногу. Незабаром тим самим «своїм» людям вкотре віддадуть кошти платників податків у скандально відомому Бердичівському медичному коледжі ( в умови тендеру закладено хитромудрий виверт, який не залишає шансів на виграш нікому, крім тих, з ким чиновники мають справу вже не перший рік), також чомусь «потребує» високовартісної цілодобової посиленої постової «охорони» Житомирський національний агроекологічний університет (щоб студенти не повтікали ?) тощо.


Ще одна цікавинка: за людьми, які від імені охоронних підприємств телефонували до контактної особи тендерного комітету, дуже швидко встановлювалось зовнішнє спостереження невідомими особами з повадками співробітників «органів» ...

Думка експерта: не є новиною, що схеми витягування грошей з бюджету обкатувались десятиріччями. Але у даному випадку мова йде про вчинення кримінальних злочинів з нанесенням державі шкоди у особливо великих розмірах. Тендери — це лише епізод у ланцюжку. Головне порушення полягає у безумовній фіктивності потреби охоронних послуг і самих договорів охорони. Справа в тому, що охоронні підприємства мають ліцензії на право охорони виключно майна і громадян і ніяких липових «охорон правопорядку» законом не передбачено. У договорах про охорону майна повинен бути вказаний перелік цього майна, його власник, порядок приймання — передавання тощо. Угоди про охорону громадян (учнів) передбачають укладання двосторонніх договорів окремо з кожною конкретною фізичною особою, а не з безіменними колективами. У противному випадку ніякі «охоронники» не мають права вчиняти будь — які дії відносно учнів та викладачів. У нас є копії безпредметних, а по суті фіктивних договорів про охорону житомирських шкіл, є також копії договорів з вишами на цю тему, у т.ч. ЖДТУ — всі вони однозначно не відповідають вказаним вимогам законодавства і є по суті фіктивними. А якщо так, то й всі кошти, а це мільйони гривень, відмиті з бюджету на виконання фіктивних договорів є вкраденими. Є інформація, що на цих та інших оборудках казково збагачуються керівники управлінь освіти.

Висновок:

У випадку з «вчьоними» ЖДТУ фіктивною є навіть сама потреба тендерної закупівлі охоронних послуг, тому що вахтери, які там чергують, або студенти, або викладачі завжди мають можливість викликати наряд патрульної поліції, зателефонувавши 102 у випадку виникнення конфліктної ситуації.

У Житомирі школи, ліцеї та виші «охороняються» за фіктивними договорами лише заради збагачення окремих людців.; такі договори, як і останній проект договору Житомирського державного технологічного університету, теж передбачають лише охорону повітря. А якщо за фіктивними договорами з бюджету відмивають гроші — це злочин. У Житомирі такі великомасштабні бюджетні афери здійснюються вже не перший рік, але керівникам «органів», які повинні займатися такими злочинами, чомусь байдуже. Вгадайте, чому ?

Скопійовано з оригіналу:

ЖИТОМИРСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням тендерного комітету

від 15.02.2017р.

Голова тендерного комітету

_________________ /В.В. Євдокимов

м.п.

ТЕНДЕРНА Документація

75240000— 0 — Послуги із забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та громадського порядку

(послуги з охорони правопорядку в навчальному корпусі та гуртожитках)

Відкриті торги

м. Житомир, 2017

Розділ ІV. Подання та розкриття тендерної пропозиції
Кінцевий строк подання тендерної пропозиції Кінцевий строк подання тендерних пропозицій — 08 березня 2017р.
Година подання тендерних пропозицій – згідно оголошення.

Отримана тендерна пропозиція автоматично вноситься до реєстру.

Електронна система закупівель автоматично формує та надсилає повідомлення учаснику про отримання його пропозиції із зазначенням дати та часу.

Тендерні пропозиції, отримані електронною системою закупівель після закінчення строку подання, не приймаються та автоматично повертаються учасникам, які їх подали

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо