Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » alliancegrouppl » 2017 » Март » 29
alliancegrouppl Підстави надання дозволу на тимчасове перебування (возз’єднання з сім’єю, тобто дозвіл для чоловіків/дружин і малолітніх дітей іноземця)

alliancegrouppl


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Підстави надання дозволу на тимчасове перебування (возз’єднання з сім’єю, тобто дозвіл для чоловіків/дружин і малолітніх дітей іноземця)

29.03.2017, 16:14:04 1176 5.0 0

Основна мета перебування. Важлива інформація

Ви можете отримати дозвіл на тимчасове перебування з метою возз’єднання з сім’єю, якщо хочете проживати або вже проживаєте в Польщі з членом своєї сім’ї: чоловіком/дружиною або батьком/матір’ю (якщо ви ще не досягли 18-річного віку). А член вашої сім’ї перебуває в Польщі на підставі, зокрема, дозволу на постійне перебування, дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС, у зв’язку з наданням йому статусу біженця, додаткового захисту чи згоди на перебування з гуманітарних причин, або якщо він перебуває в Польщі впродовж щонайменше 2 років на підставі чергових дозволів на тимчасове перебування, а останній дозвіл йому було видано на строк не менше 1 року.

З клопотанням про надання такого дозволу до воєводи має звернутися ваш чоловік/дружина або батько / мати, навіть якщо ви вже проживаєте в Польщі. Якщо ви не перебуваєте в Польщі, отриманий ними для вас дозвіл на перебування буде служити підставою для вашого клопотання щодо видання вам в’їзної візи до Польщі. Натомість після прибуття на територію Польщі ви повинні подати до відповідної воєводської організації заяву про видання вам карти перебування та здати (необхідні для цього) відбитки пальців.

У рамках цього провадження воєвода встановлює, чи подружній союз не був укладений для того, щоб обійти положення закону.

Наступний дозвіл видається також у випадку розлучення, сепарації шлюбу або вдівства іноземця, а у випадку малолітнього – в разі смерті одного із батьків (батька чи матері), до якого він прибув, якщо для цього є підтвердження важливих інтересів. За таких обставин дозвіл видається на строк до 3 років і лише одноразово. Це означає, що у випадку клопотання про черговий дозвіл заявникові слід буде вказати іншу мету перебування в Польщі, якою може бути, наприклад, робота.

Строк, на який видається дозвіл. Документи, що вимагаються.
 

Строк, на який видається дозвіл


Дозвіл видається на строк, який закінчується одночасно із закінченням строку дії дозволу на тимчасове перебування, виданого членові вашої сім’ї, з яким ви перебуваєте чи будете перебувати на території Польщі, або строком на 3 роки – у випадку, коли ваш чоловік/дружина чи батько/мати, з яким/якою ви перебуваєте чи будете перебувати в Польщі, має дозвіл на постійне перебування, дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС, додатковий захист, згоду на перебування з гуманітарних причин або статус біженця в Польщі.
 

Документи, які вимагаються


УВАГА! Якщо ви не перебуваєте в Польщі, ваш чоловік/дружина або батько/мати, котрий/котра звертатиметься до воєводи з клопотанням про надання дозволу на тимчасове перебування, повинен додати до заяви копію вашого закордонного паспорта, причому ці копії мають бути звірені польським консулом.

ПОТРІБНО НАДАТИ:
  • – Документи, що підтверджують наявність в іноземця, з яким ви маєте намір перебувати на території Польщі, відповідного дозволу на перебування, що вимагається законодавчим/нормативно-правовим актами;
  • – Підтвердження ступеня споріднення з особою, з я кою перебуваєте чи плануєте перебувати в Польщі (копія свідоцтва про народження чи копія свідоцтва про одруження із завіреним перекладом на польську мову);
  • – Підтвердження місця проживання в Польщі;
  • – Документи, що підтверджують джерело стабільного й регулярного доходу, якого достатньо для покриття витрат на утримання себе (634 злотих нетто на місяць, якщо ви проживаєте самі), а також додатково членів сім’ї, які перебувають на вашому утриманні (по 514 злотих нетто на місяць на вас і кожного члена сім’ї)
  • – Медичне страхування – приватне або державне;
  • – Підтвердження внесення оплати за надання дозволу (340 злотих).

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо