Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2017 » Апрель » 4
Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього»

Paritet


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього»

04.04.2017, 17:07:46 1975 5.0 0

3 квітня 2017р. у приміщенні прес-центру Житомирської міської ради відбулася презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього». Означена Програма реалізується Міжнародним Благодійним Фондом «Український жіночий фонд» в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Координаторами програми та тренерами у Житомирській області є експерти Житомирської обласної молодіжної ГО «Паритет». Участь у заході взяли представники Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», МБФ «Український жіночий фонд», очільники управлінь та департаментів міської ради, представники депутатського корпусу районних рад Житомира, громадськість, медіа.

Основною метою Програми є надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям, які постраждали в результаті конфлікту, та пенсіонерам шляхом забезпечення їх знаннями, навичками та впевненістю для прийняття обґрунтованих фінансових рішень в повсякденному житті,  надання їм можливості відігравати активну роль в житті своїх громад.

За словами Ірини Колковської, координаторки Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього»: «Програма спрямована на три категорії вразливих громадян України: внутрішньо переміщених осіб (ВПО), людей, які постраждали від конфлікту, та пенсіонерів. Жінки будуть складати не менше 60% учасників заходів. Програма реалізовуватиметься в 11 областях України. Географічне охоплення Програми: Північ - Житомирська, Київська, Сумська області; Схід - Донецька і Луганська області; Південь - Миколаївська і Запорізька області; Центр - Черкаська, Полтавська, Кіровоградська області; Захід - Тернопільська область».

У межах Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» передбачається проведення дводенних тренінгів з таких питань:

  • Фінансова обізнаність (основи управління особистими фінансами і використання фінансових послуг, зокрема, управління сімейним бюджетом, постановка фінансових цілей, використання банківських карток, заощадження, кредити, планування виходу на пенсію і вирішення практичних пенсійних питань тощо);
  • Права споживачів (основи законодавства щодо захисту прав споживачів, як уникнути можливого шахрайства, юридична допомога для споживачів фінансових послуг тощо);
  • Соціальне залучення в життя громади (співпраця та створення мереж на основі особистих потреб та інтересів, груп самодопомоги, волонтерських ініціатив тощо).

Олена Остапчук, тренерка Програми та експертка ЖОМГО «Паритет» зазначила, що перший тренінг відбувся у м. Житомирі в лютому 2017р. і він підтвердив необхідність проведення подібних заходів для громади міста та регіону, оскільки мав практичний характер; найбільшу зацікавленість в учасників викликали теми отримання кредитів та депозитів, розпізнавання та уникнення шахрайських схем у сфері фінансових послуг. Крім того, для учасників тренінгів будуть надаватися консультації та публічно доступна інформація щодо можливостей і програм для внутрішньо переміщених осіб та людей, які постраждали від конфлікту.

 

Будь ласка, звертайтеся за додатковою інформацією до Наталії Тарасенко, тренерки Програми та Голови Ради ЖОМГО «Паритет», тел. 0975214129, ел. адреса: [email protected]

Прикреплённые изображения:
Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» Paritet Презентація Програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо