Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Апрель » 18
an1234 День Європи у колгоспі

an1234


Оценка: 5.0/5 Голосов: 12

День Європи у колгоспі "Житомир"

18.04.2017, 07:29:14 2652 5.0 0

Керманичі міста, схоже, з усіх сил намагаються показати, що вони – європейські політики, а Житомир не так далеко до Європи. Наразі  триває підготовка до дня Європи, який відбудеться в Житомирі 19-21 травня. Цього року свято має бути особливим. Тому що місто за час з попереднього свята більше нагадує колгосп і не тільки в тому, що стосується зовнішнього вигляду, але й у підході до організації самого Дня Європи.

Мені взагалі цікаво, в чому мета такого свята? Якщо в тому, щоб зробити нас ближчими до Європи, то тоді виникає питання, чому з кожним роком щодо нашого міста все, на жаль, працює навпаки. Хоча обіцянок та замашок на глобальні зміни вистачає. Наприклад, Сергій Сухомлін зробив в місті аеропорт, але ж делегація прилетить не до Житомира безпосередньо. І житомиряни пропри купу обіцянок не можуть побачити Європу, вилетівши з місцевого аеропорту.

Друге питання, що побачать у місті європейці. Будемо сподіватись, що птушники встигнуть докласти плитку по Київській і, якщо по ній не ходити з далека вона виглядатиме рівною. Так само і зі скверами на Ольжича, ну і звичайно ж біля нашого Кобзаря. Туди делегацію варто завести, адже поряд стоїть пам’ятник-мотанка імені Наталії Чиж.

Показувати спальні райони не варто, інакше іноземці будуть випитувати у нас технологій декоративного вкладання різнокольорових латок асфальту на прибудинкових територіях. У нас взагалі є чому повчитись. Це реально нагадує ситуацію, коли ти з міст (більш нормального за Житомир) їдеш у якусь сільську глибинку.

І все ж питання, мети свята залишається відкритим. Хоча відповіді починають з’являтись після того, як подивитись кошторис святкування. Депутат міської ради Ірина Ярмоленко, на своїй сторінці в Фейсбуці надала нам таку можливість, справедливо обурюючись тим, що жодна з послуг не має проходити через ProZorro та загальним підходом до проведення свята. На відзначення Дня Європи у нас планують витратити не багато, не мало – 950 тис. гривень.

За ці гроші чиновники управління культури хочуть зробити приємне меру оплативши його ресторану «Барбарис»  35 000 грн. за фуршет в Домі української культури та обід у ресторані. Взагалі, здається, що Дім української культури відкрили для того, щоб чиновникам було де випити. Ну яка культура, такий і її дім.

Щоб не кидалось в очі харчування в «Барбарисі» до ресторанів додали ще «Корчму». Ціни там за кошторисом дорожче (за кошторисом харчування 40 000 грн.), тож ресторан мера виглядає скромно на фоні «Корчми».

В складі мистецьких колективів до Житомира приїде 300 чоловік. Їх проживання та харчування значно простіше і обійдеться у 280 000 грн.

Возитиме всіх дядько депутата міської ради ФОП Савицький за 120 000 грн. Чотири перекладачі отримають 25 000 грн.

На саму ж організацію свята планується витратити 350 000 грн., що включає оренди обладнання, біотуалетів, екрану, поліграфія, банери та деякі інші витрати. Медіа підтримка заходу окрема. Коштуватиме 50 000 гривень. Хто надаватиме зазначені послуги невідомо. Але, очевидно, що не люди з вулиці.

Раніше культурою займалась Наталя Чиж. І для нормальних людей її ініціативи виглядали принаймні дивно. Тепер культурою рулить Матвій Хренов, але по факту в організації свят нічого не змінилось. Всі вони спрямовані на розпилювання бюджету, а зовсім не на культуру.

От таке от свято для житомирян. В основному для окремих житомирян, які нагріються на святковому бюджеті. У мене залишилось тільки одне питання: чому б не організовувати ще раз на рік свято інших частин світу: наприклад день Африки чи Антарктиди?

Прикреплённые изображения:
an1234 День Європи у колгоспі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо