Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Июнь » 20
an1234 Сухомлин попросить у заступники Дебоя?

an1234


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Сухомлин попросить у заступники Дебоя?

20.06.2017, 09:25:14 5724 4.5 0

Саме тому це «все» так погано в команді Сергія Сухомлина. В команді мера вже навіть не залишилось запасних гравців, тож на поле він почав виводити зовсім неочікуваних людей. Що відбувається за лаштунками команди мера і  чому Сухомлину залишилось покликати тільки Дебоя? Читайте далі.

Напевне, підхід до кадрів у Сергія Сухомлина найбільша проблема. Заступники, які прийшли разом з ним, показали себе не з найкращого боку не лише не справляючись із своїми безпосередніми обов’язками, але й час від часу підставляючи свого шефа. На найближчій сесії Сергій Сухомлин спробує провести 3 нові заступники у свою команду.

Почнемо із заступника по інвестиціям. На цю нову посаду мер поки що пропонує Олега Доценко, який раніше працював в ОДА. Якщо об’єктивно, то посада загалом ні про що. Це як радник по велосипедах. Просто посада для людини, яка хоче бути заступником мера з основним заняттям – пиття кави на Михайлівській.

Вакантне майже півроку місце нового заступника поки що (до сесії мер може передумати ще 10 разів) пропонують людині з команди Опоблока (читайте Партії регіонів)  Сергію Гаращуку. Зараз він займає посаду керівника департаменту бюджету та фінансів, з того часу як був призначений на неї Володимиром Дебоєм з подачі Наталі Леонченко. З новим призначенням Гаращука не все так однозначно. З одного боку зрозуміло, можливо навіть і меру, що посилення позицій екс-співробітника Володимира Дебоя не на користь Сергія Сухомлина. Зрештою міський голова може перетворитись на пішака опоблоку. З іншого не виключено, що це призначення хитрий план мера, щоб взагалі позбутись Гаращука. Адже звільнити заступника мера значно легше процедурно, ніж керівника департаменту. Менше з тим, наразі у  вже запилене крісло Олексія Ясюнецького поки що планується посадити Гаращука. Те, що мер невпевнений у своєму рішенні говорить його пропозиція – спочатку проголосувати за заступників, а вже потім розподіляти обов’язки між ними. З такою позицією Гаращук ще може стати заступником по комуналці, а тут вже він і сам на довго не захоче затриматись. Звичайно, такий варіант виглядає дещо фантастичним, але не для нашого мера.

Наступна кандидатура, яку саме планують на комуналку – екс-заступник Володимира Дебоя – Микола Боровець. Геніальним спеціалістом в цій сфері з її кількістю проблем колишнього чиновника назвати складно, але після Фещенка на цю посаду підійшла би і звичайна прибиральниця з ЖЕКу. Поки ще нинішній заступник не справлявся ні з комуналкою, ні з комунальними підприємствами. І теплокомуненерго, і водоканал жили власним життям. Настало літо і новому заступнику найближчим часом доведеться пояснювати житомирянам, чому в кранах брудна вода. До речі, якщо мер захоче перерозподілити обов’язки заступників, то водоканал краще віддати Хренову. Тоді ні у кого не виникатиме питання: чому вода «хренова»? До того як з’явилась ідея з Боровцем (до речі, чи не була це ідея того ж Опоблоку), Сухомлин розглядав на цю посаду Юрія Антипова, але схоже його вже списали. Ідеальним був би варіант повернення Едуарда Кругляка, тим більше, що крісло під Геннадієм Зубком, який привів колишнього заступника мера в Кабмін, хитається. Але якщо говорити чесно всі розуміють, що посада заступника по комуналці – посада для камікадзе, якщо людина реально хоче щось зробити, а не позичити у свині очі і наповнювати власні кишені. Навряд чи Кругляк захоче знову відповідати за житомирські труби. Варіант з Хреновим таки найкращий в цьому плані.

Якщо мер все ж таки передумає, то можна розглянути ще декілька варіантів, яких мер не помітив, а, можливо, не хоче помічати. Наприклад, іншого екс-заступника Володимира Дебоя – Володимира Кропивницького. Свого часу він при протидії сильної в той час Світлани Пивоварової за короткий строк зміг стабілізувати комуналку та найбільша його заслуга – зняв Валерія  Філіпова з посади керівника водоканалу, за який такого директора починав вже дихати на ладан.

Інша кандидатура – «людина-оркестр» Євген Демчик. В той час як Сухомлин на посаді першого заступника мера та Любов Цимбалюк на посаді в.о. мера з головою пішли у вибори, він керував всім містом, заміняючи всіх заступників і справлявся без нарікань.

Із новоприбулих політиків на місце зам мера не проти потрапити Валерій Арушанян, який наразі очолює ОСББ та, напевне, думає що вже став асом в комуналці.

Професійно хороша кандидатура нинішній член виконкому Віктор Потоцький, але він розуміючи, наскільки в Житомирі з комуналкою все погано вже відмовився від такого головного болю.

Є ще варіант - привести до міста чергового «варяга», що мер цілком може зробити. Але якщо добре подумати, то, можливо, проблема не в тому, що в місті зі спеціалістами, а в тому, що проблема з мером? Авторитет Сухомлина і серед житомирян, і в його оточенні щодня падає. Особливо після того, як команда від якої він йшов погодила йому в заступники Олександра Черняховича, який вже встиг просидіти неофіційно в кабінеті заступника декілька місяців, а потім Сухомлин передумав. Навряд чи в середовищі мера ще є люди, які покладаються на його слова. Тож з кожним днем навколо мера все більше створюється вакуум. А ті, хто готові з ним працювати, не розраховують на його порядність, а скоріше на свою спроможність «кинути» мера.

 

 

Прикреплённые изображения:
an1234 Сухомлин попросить у заступники Дебоя?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо