Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » » amberis » 2017 » Июнь » 26
amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі

amberis


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі

26.06.2017, 13:42:14 1857 5.0 0

22 червня в Україні розпочинається Фестиваль європейського кіно. Безкоштовні покази охоплять понад 100 майданчиків - бібліотек, клубів і будинків культури у понад 70 населених пунктах України: Бахмуті, Бердянську, Вінниці, Долині, Дубно, Житомирі, Жовтих Водах, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кам’янці-Подільському, Києві, Костянтинівці, Лисичанську, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Сєвєродонецьку, Слов’янську та інших.
Відкриття фестивалю відбудеться у Краматорську, в арт-просторі «Вільна хата». Провести фестиваль у своєму місті може будь-хто - до співпраці запрошено кураторів кіноклубів та активістів, які можуть запропонувати простір для показів. Для цього потрібно залишити заявку на сайті www.europeanfilms.org.ua. Права на фільми надаються для некомерційних показів.
До програми Фестивалю європейського кіно увійшли фільми-події: одна з найбільш касових картин французького прокату - біографія Жака-Іва Кусто «Одіссея» режисера Жерома Салля; володар Гран-прі Одеського кінофестивалю, соціальна драма Руфуса Норріса «Зламані»; італійське фентезі «Казка казок» Маттео Гарроне із Сальмою Гайєк та Венсаном Касселем у головних ролях; мелодрама від метра іспанського кіно Педро Альмодовара «Джульєтта», номінована на «Золоту пальмову гілку» в Канні; номінант на премію «Золотий глобус» за найкращий фільм іноземною мовою, сатирична бельгійська комедія Жако ван Дормеля «Надновий Заповіт»; фестивальний хіт і один з найкращих фільмів року за версією кінопреси - трагікомедія Марен Аде «Тоні Ердманн».

Подія є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва кіно.
 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО

ЗЛАМАНІ/BROKEN
Драма
Велика Британія, 2012 / 90 хв.
Режисер: Руфус Норріс
У ролях: Тім Рот, Кілліан Мерфі, Рорі Кіннеар,Роберт Еммс, Зана Мар'янович
– Фільм-відкриття Тижня Кінокрити Канського МКФ, 2012
– Гран-прі«Золотий Дюк» 3-го Одеського МКФ,2012

Дівчинці на прізвисько Вонючка – 11 років. У неї діабет. Вона класна. Тільки почалися літні канікули, і дні її повні легких надій. Але після того, як вона стає свідком страшного інциденту між сусідом з будинку навпроти і своїм другом Ріком, її наївний світ стрімко руйнується.

НАДНОВИЙ ЗАПОВІТ / LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT
Комедія
Бельгія, Франція, Люксембург, 2015 / 113 хв.
Режисер: Жако ван Дормель («Пан Ніхто»)
У ролях: Пілі Груан, Катрін Денев, Бенуа Пульворд, Франсуа Даміенс
– Номінація на приз Міжнародної конфедерації художнього кіно (C.I.C.A.E.), Каннський
кінофестиваль, 2015

Так, Бог існує. Але він зовсім не такий, яким ми його уявляли. Він живе у Брюсселі, і у нього є не
лише син, але і дочка. Вона тікає з дому і вирушає у наш світ шукати пригоди та випробовувати терпіння свого батька на міцність. Чи надовго його вистачить?

КАЗКА КАЗОК / IL RACCONTO DEI RACCONTI
Фентезі
Італія, Франція, Великобританія, 2015 / 125 хв.
Режисер: Маттео Гарроне («Гоморра»)
У ролях: Сальма Гайєк, Венсан Кассель, Тобі Джонс, Джон Сі Райлі, Ширлі Гендерсон
– Основний конкурс, Каннський кінофестиваль, 2015

Світ величних замків, де правлять королі і королеви, де живуть прекрасні принцеси і хоробрі принци, світ чаклунів і фей, страшних монстрів, старих праль і придворних. Казка оповідає про три сусідні держави. У одній із них править король, бабій і розпусник, у другому – принц, душею якого оволодів дивовижний звір, у третьому – королева, яка ніяк не може стати матір'ю. Усі вони – герої цієї вільної інтерпретації відомих казок Джамбаттиста Базиле.


ОДІССЕЯ / L'ODYSSEE
Пригоди, біографія
Франція, 2016 / 122 хв.
Режисер: Жером Салль («Ларго Вінч: Початок»)
В ролях: Ламбер Вільсон («Бум-2»), П’єр Ніне («Ів Сен-Лоран», «Франц»), Одрі Тоту («Амелі»,
«Коко до Шанель»)

Історія легендарного Жака-Іва Кусто.
«Одіссея» – наймасштабніший пригодницький проект сучасного французького кіно. Історія героя, який відкрив людству «другий космос». Його експедиції надихнули мільйони. Його
головна подорож залишилося таємницею.
Першопроходець. Мрійник. Бунтар.
Легендарний Жак-Ів Кусто: його корабель, його відкриття, його справжня Одіссея.


ТОНІ ЕРДМАНН / TONI ERDMANN
Трагікомедія
Німеччина, Австрія, 2016 / 162 хв.
Режисер: Марен Аде
У ролях: Петер Сімонішек, Сандра Хюллер, Міхаель Віттенборн
– Номінація на премію «Оскар» за кращий іншомовний фільм, 2016
– Приз ФІПРЕССІ, номінація на «Золоту пальмову гілку», Каннський кінофестиваль, 2016
– Фiльм року за версією ФІПРЕССІ, Міжнародний кінофестиваль у Сан-Себастьяні, 2016
– Премії Європейської кіноакадемії за найкращий фільм, найкращурежисуру, найкращих актрису та актора, найкращий сценарій, 2016

Колишній учитель музики, веселун і вигадник Вінфред, вирішує налагодити стосунки з дочкою, успішним бізнес-консультантом однієї з престижних корпорацій. Щоб привернути її увагу, він видає себе за ексцентричного бізнесмена Тоні Ердманна. Своїми смішними та шокуючими витівками він сподівається змінити її уявлення про життя і завоювати місце в її серці.

ДЖУЛЬЄТТА / JULIETA
Мелодрама
Іспанія, 2016 / 99 хв.
Режисер: Педро Альмодовар («Все про мою матір», «Поговори з нею»)
У ролях: Адріана Угарте («Етюди втрьох»), Россі де Пальма («Жінки на межі нервового
зриву»), Мішель Хеннер
– Основний конкурс, Каннський кінофестиваль, 2016

Дочка Джульєтти таємничим чином зникає. У спробі відшукати її сліди, жінка повертається до свого колишнього помешкання у Мадриді, де згадує бурхливу юність, любов і страшну трагедію, яка віддалила її від дочки. Привид минулого мучить її донині.

Прикреплённые изображения:
amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі amberis Фестиваль Європейського Кіно в Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо