Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2017 » Ноябрь » 15
amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2017 ANIMATION»

amberis


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2017 ANIMATION»

15.11.2017, 20:59:55 1713 4.0 0

5 жовтня 2017 у кінотеатрах України стартували покази кращих за версією американської кінопремії ОСКАР анімаційних короткометражних фільмів - OSCAR SHORTS 2017 ANIMATION! 16 листопада вони будуть показані і в Житомирі!

У 2017-му в гонці за «Оскар» зустрілися дорослі мультфільми: повноцінний кінороман про міцну дружбу, небезпечне життя і довгу дорогу додому «Грушевий сидр і сигарети», сумний вестерн «Час у позику», філософська казка «Сліпа вайшья» і ностальгічний мюзикл «Перлина». Але навіть в загартованих серцях кіноакадеміків живуть дівчата і хлопці, які обрали переможцем «Пісочника» - наймиліший мультпортрет сміливого пташеня. 5 мультфільмів, номінованих на премію, доповнює трійка з лонг-листа: чарівний і привабливий бонус.


«Кулик» (Piper)
Алан Барілларо, США, 2016; 6 хв.
Маленький пісочник нещодавно вилупився з яйця і ще не навчився добувати собі їжу. Але сувора мати-птах привчає малюка до самостійності – і пташеня відправляється за здобиччю наперекір океанським хвилям, аби впоратися зі страхом і знайти не лише їжу, але й друзів.
Лауреат премії «Оскар»-2017 – справжня перлина компанії Pixar, дебют Алана Барілло, який працював над «Пригодами Фліка», «Корпорацією монстрів», «В пошуках Немо», «Суперсімейкою» і «Хоробрим серцем»: така школа не підведе!
Нагороди: 
Номінація Annie Award за Кращий анімаційний короткометражний фільм.

«Грушевий сидр і сигарети» (Pear Cider and Cigarettes)
Роберт Веллі, Канада – Великобританія, 2016; 35 хв.
Ця різдвяна листівка прийшла не поштою – її підкинули Робу на поріг будинку. І починалася вона зовсім не з привітання: «Привіт, Роб! Якщо ти це читаєш, значить, я мертвий». Листівку написав Текно, хлопець, який міг померти не один раз – у автокатастрофах, бійках або від цирозу печінки. Неспокійний, схильний до саморуйнування тип, у житті котрого вистачало моментів, про які можна сказати: «Це стало початком всіх бід». Злодій. Алкоголік. Найкращий друг.
Драма в стилі нуар, суворий і стильний комікс про справжню дружбу. Настроєм та похмурим колоритом стрічка нагадує шедевральную анімаційну фантастику «Помутніння», головний герой якої був змальований з Кіану Рівза. У персонажів «Грушевого сидру» зіркових прототипів немає, але спостерігати за їх пригодами не менш цікаво.

Нагороди: 2017 Nominated - Annie Award for Best Animated Special Production.

 

«Сліпа Вайша» (Blind Vaysha)
Теодор Ушев, Канада, 2016; 8 хв.
Казка про незвичайну дівчинку, що дивилася на світ різними очима. І справа не в тому, що одне було коричневим, а інше – зеленим, а в тому, що ліве око Вайші бачило тільки минуле, а праве – тільки майбутнє. І жодна людина в світі – ані знахарки з їхнім екстрактом синього будяку і жовчним міхуром канюка, ані наречені з їхнім коханням – не могли зцілити Вайшу...
Режисер Теодор Ушев екранізує повчальну болгарську притчу, меседж якої гарний, простий і корисний. Навіщо замикатися у вежі зі солодких мрій про минуле? Для чого тремтіти перед війнами майбутнього? Живіть сьогоднішнім днем, і все буде добре.
Нагороди: 

Best Script - Anima Mundi - Rio de Janeiro, 2016
Best Animator - International Short Film Festival - Sao Paulo, 2016
Best Short Film in the International Competition - Festival du nouveau cinéma - Montréal, 2016

«Час у позику» (Borrowed Time)
Ендрю Коутс, Лу Хаму-Лхадж, США, 2015; 7 хв.
Найбільш меланхолійний вестерн у світі. Шериф похилого віку приїжджає до скелястих гір дитинства й жваво згадує те, про що все життя мріяв забути...
Саундтрек до цього лялькового мультфільму написав дворазовий володар премії «Оскар» – легендарний Густаво Сантаолалья, автор музики до «Горбатої гори», «В дорозі» і всіх фільмів Алехандро Гонсалеса Іньярріту, від «Суки-любові» до «Бьютіфул». Сумні рифи мексиканського музиканта відмінно підійшли історії про тяжкість буття і надію, що виводить з будь-яких глухих кутів.
Нагороди:
Flagler Film Festival - Best Animation & Audience Award
St. Louis Film Festival - Best Animated Short
Nashville Film Festival - Grand Jury Prize

 

«Перлина» (Pearl)
Патрік Осборн, США, 2016; 6 хв.
Старий диктофонний запис, випадково знайдений в машині, запускає феєрверк спогадів – про бродяче американське життя, тепло близьких людей і дорожньої музики.
Маленький мюзикл – в ньому усього одна пісня, але під неї встигає пролетіти все людське життя.
Нагороди:

Ciclope International Festival of Craft - Bronze Award for Original Music & Bronze Award for Music Supervision
Best Shorts Competition for: Award of Excellence
Special Mention: Animation

Award of Excellence: Cinematography
IndieFest Film Awards - Award of Excellence - Animation

 


«Астерія» (Asteria)
Олександр Арпентьє, Матьє Бланшис, Лола Гранд, Трістан Ламарка, Тома Лемаль, Жан-Шарль Люссо, Франція, 2016; 5 хв.
Кривава сутичка за те, щоб бути першими на Новому Місяці! Земні астронавти Маркус і Ной вже готові встановити прапор, але з'являються несподівані конкуренти – маленькі, зелені і навіть не чоловічки, а зубасті інопланетні потвори. Хто стане реальним переможцем у міжгалактичному конфлікті?

 


«Лінійна історія» (Once Upon a Line)
Алісья Джасіна, США, 2016; 7 хв.
Повсякденність – це рутина: дім – робота, робота – дім. Але іноді спокусливе цокання підборів і пишне волосся вродливої незнайомки порушують чорно-білу одноманітність – і починається кольорове життя удвох. Ось тільки чи довго буде тішити і воно?
Смішна графічна анімація про тихі переваги кожного звичайного дня.

 


«Голова зникає» (The Head Vanishes)
Франк Діон, Канада-Франція, 2016; 9 хв.
«А голову ти вдома не забув?» – хто з нас не чув такого від нестриманих шкільних вчительок? Для героїні цього мультфільму, літньої пані на шляху до моря, забути голову за столиком в кафе – звична справа. Тому що їй звичніше носити голову під пахвою, а не на плечах. Що станеться, якщо ця частина тіла раптом проявила характер і втече від господині?
Романтичний сюрреалізм канадця Франка Діона, автора гучного в франкофонному світі мультфільму «Едмон був віслюком». За всіма метаморфозами він ховає ніжно сентиментальні «дочки-матері», здатні зворушити навіть найхолоднішу голову.

 



Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2017 ANIMATION» amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2017 ANIMATION»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо