Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Transport » 2018 » Май » 11
Transport Розумні табло та відключенні перевізники маршрутів № 1, 11, 19, 23, 30, 33, 37, 58. від системи відслідковування.

Transport


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

Розумні табло та відключенні перевізники маршрутів № 1, 11, 19, 23, 30, 33, 37, 58. від системи відслідковування.

11.05.2018, 13:32:41 1725 5.0 0

Виконавчий комітет Житомирської міської ради не зміг придбати на ProZorro 16 електронних табло для зупинок громадського транспорту через брак пропозицій. Нагадаємо, що вартість закупівлі 16 інформаційних табло становить 987 тисяч гривень. Дана закупівля передбачалася проектом Бюджету участі – 2017, автором якої є Владислав Пучич.

Автор проекту наводив 5 вагомих причин для встановлення саме таких табло, отже нагадаємо їх:

  1. Прогнозування транспорту та економія часу.  Електронне табло показуватиме вид транспорту (тролейбус/автобус), номер та назву маршруту, час фактичного прибуття на дану зупинку. Одночасно можна буде побачити інформацію про 5 найближчих транспортних засобів.

    2. Безпека містян. В електронні табло вмонтовані камери відеонагляду, які будуть інтегровані у систему “Безпечне місто” з подачею “картинки” до поліції та міської ради. Також на стійці табло буде “тривожна кнопка” із двостороннім голосовим зв’язком, що суттєво пришвидшить виклик екстрених служб.

    3.Твоя додаткова енергія. Ти завжди онлайн і не передбачене вимкнення телефону — не проблема, адже табло міститиме USB-підзарядки для мобільних пристроїв.

    4. Можливість роботи та розваг онлайн. На зупинках буде швидкісний Wi-Fi на професійному обладнанні. Очікування транспорту проходитиме швидше з відео, “Вікіпедією” та онлайн іграми.

    5. Додатковий навігатор. На табло буде підсвітка назви зупинки двома мовами. Також табло відображатимуть не лише номери, а й назви маршрутів. Це дозволить гостям міста краще орієнтуватись у Житомирі.

Причини звісно на той момент були вагомі та викликані часом. Але сан деяких речей в сфері надання послуг з пасажирських перевезень змінився. А саме:

  1. На сьогодні в місті від системи моніторингу відключені приватні перевізники за несплату, це маршрути №№ 1, 11, 19, 23, 30, 33, 37, 58.

 

Тобто, коли в місті по факту відключені самі «козирні маршрути», доцільність таких табло залишається тільки для малого відсотку приватного пасажирського транспорту та по факту тільки для ТТУ. Бо судячи з усього проблема з несплатою перевізниками за користування системою відслідковування трапилася не сьогодні і не вчора, а фактично місцеві посадовці не можуть на це вплинути та вирішити проблему. Адже не для кого не є секретом що більшість перевізників не сплачують ані орендну платню за користування валідаторів, які закупили за гроші місцевого бюджету, ані штрафи за порушення умов договору.

2. В табло вмонтовані відеокамери, які мають на меті проводити спостереження за безпекою громадян та передавати картинку в систему «Безпечне місто», доступу до якої міська влада теж не має, чи то не проплатили з казни за користування чи то приватна фірма не передає їм «КЛЮЧІ». Щодо «тривожної кнопки», яка ставить за мету швидкого виклику екстрених служб, то задумка гарна, але на превеликий жаль часом викликаючи ці служби з мобільного досить довго приходиться чекати.

3. Чи потрібен професійний Wi-Fi на таких зупинка в час коли є вже 3G? Адже вартість такого обладнання не коштує 10 гривень?

Тож хай кожен сам подумає чи потрібні місту майже за 1 мільйон гривень такі інформаційні табло, які по факту, за умови того що більшість перевізників відключені від моніторингувтрачають свою доцільність та ефективність.

Прикреплённые изображения:
Transport Розумні табло та відключенні перевізники маршрутів № 1, 11, 19, 23, 30, 33, 37, 58. від системи відслідковування. Transport Розумні табло та відключенні перевізники маршрутів № 1, 11, 19, 23, 30, 33, 37, 58. від системи відслідковування.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо