Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2018 » Август » 7
amberis ТИ ДИВИ! «ЕНЕЇДІ» Котляревського - 220!

amberis


Оценка: 2.3/5 Голосов: 3

ТИ ДИВИ! «ЕНЕЇДІ» Котляревського - 220!

07.08.2018, 20:19:09 1512 2.3 0

Цьогоріч сповнюється 220 років з першого виходу в світ «Енеїди» Котляревського. У 1798 році книжка показала історію України, як незалежної держави, що була зруйнована підступом і обманом. А ще Котляревський пророкує відродження України, як нової сильної держави - так як відродилась Троя у Римі. Котляревський писав поему довгих 30 років і цей твір став не просто знаменитим, а науковим для всієї української культури на століття вперед... Вперше на весь голос було заявлено про славну історію України, про звитягу її воїнів, про минулі перемоги і майбутнє відродження, вперше мова народу стала мовою літератури - демонстрація довершеності і краси рідного слова. Унікальний факт: Котляревський зібрав в одному місті поеми до 70 (!) синонімів одного слова. І подібні мовні скарби розсипані по всій поемі...

З розповіді Марини Франчук, доцента ЖДУ ім Франка,
кандидата філософських наук.

 


 

Авторську інтерпретацію відомої поеми Івана Котляревського - «Енеїда» - для житомирян підготували випускники Української академії лідерства!

Вистава відбудеться 9 серпня за адресою: м. Житомир (Будинок, де народився Сятослав Ріхтер, вул. Бердичівська 89/2)

Попередня реєстрація за посиланням: https://goo.gl/o6MEfX
 

Прикреплённые изображения:
amberis ТИ ДИВИ! «ЕНЕЇДІ» Котляревського - 220!
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо