Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2019 » Март » 2
amberis «Gnatyuk» Арткіно: «ВЕЛИКА КРАСА» Паоло Соррентіно

amberis


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

«Gnatyuk» Арткіно: «ВЕЛИКА КРАСА» Паоло Соррентіно

02.03.2019, 14:19:46 1710 3.7 0

ВЕЛИКА КРАСА | LA GRANDE BELLEZZA

Рік: 2013
Країна: Італія, Франція
Хронометраж: 142 хв.
Жанр: драма, комедія
Режисер: Паоло Соррентіно
У ролях: Тоні Сервілло, Карло Вердоне, Сабріна Феріллі, Карло Буччіроссо, Яя Форте, Памела Віллорезі, Галатея Ранці

Фільм озвучено українською мовою

Аристократки, кар'єристи, політики, злочинці високого рангу, журналісти, актори, декаденські нащадки шляхетних родин, священики, митці, інтелектуали, — як справжні, так і уявні, — займаються швидкоплинними взаєминами, поглинені цим оточенням Вавилоном, який розкриває перед ними свої старовинні палаци, величезні вілли і чудові тераси. Ставний і розчарований в усьому 65-річний Джеп Гамбарделла спостерігає за цим парадом поверхневих, приречених, впливових, але втрачених людей, і погляд його вічно затуманений випитим джином з тоніком. А на тлі — Рим серед літа. Розкішний і байдужий, подібний мертвої діві.

 


Інформаційна довідка

ПАОЛО СОРРЕНТІНО
Paolo Sorrentino


режисер, сценарист, актор

Дебютував у кіно в 1998 році як сценарист фільму Polvere di Napoli режисера Антоніо Капуано. Після ряду короткометражок зняв свою першу повнометражну картину «Зайва людина» / L'uomo in piu (2001). Фільм потрапив у конкурс Венеціанського кінофестивалю й був визнаний гідним призу італійських кінокритиків «Срібна стрічка» за кращий дебют.
Через три роки Соррентино знімає мелодраматичну стрічку за власним сценарієм «Наслідк кохання»/ Le conseguenze dell'amore (2004) - стильну й захоплюючу історію про бізнесмена-невдаху, що стає пішаком у руках мафії. Картина була представлена в рамках конкурсної програми Канського кінофестивалю, а після одержала й міжнародне визнання. На батьківщині «Наслідки кохання» були відзначені п'ятьма національними кінопреміями «Давид ді Донателло», у тому числі в категоріях «Кращий фільм», «Краща режисура» і «Кращий сценарій». У 2006 році режисер знову бере участь у головному конкурсі Канн із фільмом «Друг родини»/ L'amico di famiglia. Першу канську нагороду Соррентіно приніс його четвертий фільм «Дивний»/ Il divo: La spettacolare vita di Giulio Andreotti (2008), в основу якого лягли кілька епізодів біографії італійського екс-прем'єрміністра Джуліо Андреотті. Крім призу журі Канського МКФ, кінострічка також одержала номінацію на премію «Оскар» у категорії «Видатна робота художника по гриму». На роль рок-ідола у своїй першій англомовній картині «Де б ти не був» (2011) режисер запросив Шона Пенна. Фільм традиційно був номінований на «Золоту пальмову гілку» Канн, як і остання на сьогодні стрічка режисера – що змальовує портрет сучасного Риму – «Велика краса». Багато критиків вважають Паоло Соррентіно одним з найталановитіших кінематографістів країни, що заявили про себе в XXI столітті.

Режисерська фільмографія:
2013 - Велика краса / La grande bellezza
2011 - Де б ти не був / This Must Be the Place
2010 - Неаполь 24 / Napoli 24
2009 - Неспішна гра / La partita lenta
2008 - Дивний / Il divo: La spettacolare vita di Giulio Andreotti
2006 - Друг родини / L'amico di famiglia
2005 - Субота, неділя й понеділок / Sabato, domenica e lunedi (ТВ)
2004 - Наслідки кохання / Le conseguenze dell'amore
2001 - Зайвий чоловік / L'uomo in piu

Показ відбувається за сприянням Артхаус Трафік (https://www.facebook.com/ArthouseTraffic/)
Співорганізатори показів у Житомирі: відділ «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка (https://www.facebook.com/zhogienko/) та «Gnatyuk» Арт Центр (https://www.facebook.com/GnatyukArtCenter/)

Прикреплённые изображения:
amberis «Gnatyuk» Арткіно: «ВЕЛИКА КРАСА» Паоло Соррентіно amberis «Gnatyuk» Арткіно: «ВЕЛИКА КРАСА» Паоло Соррентіно
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо