Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Март » 6
antikorZt Скільки коштує боротьба з корупцією. Частина 2

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

Скільки коштує боротьба з корупцією. Частина 2

06.03.2019, 12:29:46 1521 5.0 0

Наприкінці 2017 року наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» публікувала інформацію щодо діяльності головного спеціаліста, уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції міської ради Віктора Фещенко.

Пройшло майже півтора роки і ми вирішили поцікавитися результатами діяльності головного антикорупціонера міської ради. Чи змінилось хоча б щось, чи були знайдені порушення, про які пишуть місцеві ЗМІ, однак впритул не бачать у міській раді.

У звіті уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції за 2018 рік вказано, що, по-перше, що на сайті міської ради були розміщені документи щодо запобігання і виявлення корупції.

По-друге, на ім’я міського голови було надіслано аж 4 доповідних, які стосувалися антикорупційного законодавства.
По-третє, були надані консультації посадовим особам міської ради щодо заповнення та подання декларацій. Окрім того, Віктор Фещенко приймав участь у засіданні тендерного комітету виконкому (якого саме не вказано), у комісії з питань розгляду висновків органів перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади», участь у засіданні конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів, в комісії з формування та використання фонду житла для тимчасового проживання громадян, участь у спільних координаційних нарадах з правоохоронними органами з питань злочинності та протидії корупції. Також проводились навчання працівників виконавчих органів ради  та працівників комунальних підприємства  щодо законодавства з питань запобігання корупції.
Разом з тим уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції перевіряв декларації за 2017 рік. Проте лише в частині подання чи неподання. Серед переліку осіб, які подали декларацію невчасно є декілька працівників міськвиконкому та депутатів міської ради. До речі, за нашою інформацією, більшість з них навіть не сплачували жодних штрафів.

І традиційно про зарплату. За 2018 рік Віктор Фещенко обійшовся міському бюджету у 237 тисяч 713 гривень. З них  більше 30 тисяч гривень матеріальної допомоги. За січень 2019 року він отримав ще 37 тисяч 858 гривень зарплати. Якщо повернутися до публікації 2017 року, то його зарплата тоді варіювалася від 11 до 16 тисяч гривень. Цілком непогане підвищення, зважаючи на зростаючі ціни у магазинах та платіжках.

Зважаючи на витрачені кошти з бюджету та звіт антикорупціонера, виникають логічні питання: навіщо мерії ця посада, навіщо витрачати бюджетні кошти, яких і так немає, і чи не могли б надавати такі консультуючі послуги та проводити навчання працівники юридичного департаменту? Усі порушення, які стосуються конфліктів інтересів якщо і знаходить, то знаходить НАЗК і повідомляє про це міську раду. Ні тобі конфліктів інтересів депутатів, які очолюють комунальні підприємства, нічого.
А чого власне можна очікувати від найманого робітника, зарплата і премія якого залежить від міського голови? І взагалі складається враження, що Сергія Сухомлина влаштовує така ситуація: ручний антикорупціонер не задає зайвих питань, не бачить те, чого бачити непотрібно, проте градус корупції як був, так і залишається високим.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо