Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Город » lakrimosaiv » 2019 » Апрель » 11
lakrimosaiv ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством

lakrimosaiv


Оценка: 2.0/5 Голосов: 3

ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством

10.04.2019, 23:24:15 1308 2.0 0

З метою просвітництва теми доступних рівних можливостей та Житомира комфортного для життя організовую GENDER MONTH, який пройде з 11 квітня до 18 травня. Заплановані воркшопи, тренінги, конференції, круглі столи, кінопокази, бізнес-сніданки спільно з представниками влади й бізнесу, студентством та школярами.

Останні роки місто Житомир демонструє лідерство у впровадженні питання гендеру та рівних можливостей на міському рівні. Ми «пушнули» прийняття Хартії рівності жінок та чоловіків в житті місцевих громад (від CEMR), проголосували концепцію плану дій, внесли компоненти рівних можливостей в Статут та положення Бюджету участі.
Настав час говорити про це, і говорити багато з житомирянами, бо ідея жива, коли її розуміють і число агентів змін перевищує критичну масу. Однією з частин проекту буде показ соціальних відео з п’ятьма історіями житомирян і житомирянок, які були дискриміновані за віком, статтю, соціальним статусом, чи в ситуації складних життєвих обставин. Таких тисячі. Не соромно про це говорити, час заявити, що ми суспільство, яке толерантне до інших.

За досить короткий проміжок часу мені вдалося залучити до проведення місячника цікавих сучасних партнерів, які дозволять провести наш перший такий захід на достойному рівні. За тиждень до нас приєдналися iHUB, Інститут Креативних Інновацій, Житомирська Міська Рада, проект Інтегрований розвиток міст (GIZ), Рупор Житомира, WOMO, WinWin Educational Center, City Council Women’s European Assembly та багато інших колег і стейкхолдерів.

До старту проекту 8 квітня за матеріалами однойменного підручника, розробленого ООН ми провели просвітницькі уроки в ліцеї №25 – заняття з практичними вправами для старшокласників мало назву "Ми різні – ми рівні" .
Протягом місяця напрацюємо бачення підлітків та студентства до таких тем, як домашнє насильство і його попередження, розподіл домашньої праці, поговоримо і про бажання швидко організованого гарного життя та загроз з торгівлею людьми. Дізнаємося як молодь реагує на різноманітну сексистську рекламу в місті та як журналісти пишуть свої інформаційні повідомлення.

До участі в проекті запрошуємо відомих лектори та представників міжнародних інституцій. На деякі з наших заходів, які ви побачите нижче у програмі, потрібно попередньо зареєструватися. Деталі будуть поступово з’являтися на сторінці Центру суспільних комунікацій у Фейсбуці.

Підсумкову панель GENDER MONTH плануємо провести в рамках Днів Європи в Житомирі 18 травня. Про неї я розповім ближче до дати.
Частина заходів проводиться за люб'язної підтримки ESTONIAN DEVELOPMENT COOPERATION та Estonian Embassy in Kyiv.

Прикреплённые изображения:
lakrimosaiv ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством lakrimosaiv ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством lakrimosaiv ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо