Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Город » lakrimosaiv » 2019 » Апрель » 22
lakrimosaiv Мої нотатки про наш GENDER MONTH

lakrimosaiv


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Мої нотатки про наш GENDER MONTH

22.04.2019, 05:37:09 1273 3.0 0

Студенти англійською обговорюють роль жінки та чоловіка в суспільстві, поліцейські переглядають ролики щодо теми сексуальних домагань на роботі та домашнього насильства, школярі грають в “Показуху”, волонтери аналізують ЗМІ та рекламу в місті  і все це в рамках GENDER MONTH "Житомир – місто рівних можливостей", який я організовую спільно з IHUB.

День 1. 11 квітня взяла участь у представленні Статуту міста. Спільно із Світланою Євченко внесли правки та презентували їх під час круглого столу. Нині головний документ міста буде гендерно чутливим: з’явився пункт про взаємоповагу, рівність можливостей жінок та чоловіків, а бюджетна політика буде формуватися на основі гендерно-орієнтованого підходу.

День 2. 12 квітня поліцейська омбудсменка Вікторія Корсакова провела тренінг «Формування гендерної культури в органах Нацполіції». Зачепив приклад з життя: один з поліцейських військовослужбовцю-жінці сказав не ходити по клубах, а сидіти вдома – варити борщі, тоді б ніхто не викрав у неї її речі. Не годиться вдаватися до емоцій. Було службове розслідування....
Команда Gender Month покомунікувала з керівником центру підготовки поліцейських Максимом Каптенко та домовилася про заходи в рамках проекту та підсумкової панелі 18 травня в Дні Європи.

День 3. 13 квітня кілька десятків студентів навчального центру Win Win різного віку та статусу взяли участь в розмовних курсах, обговоренні спічу TEDx, брейн-рингах та ін. Особливо цікавою була лекція учителя з Великої Британії Пола Леу, до речі, він буде мати вітальне слово на урочистій панелі проекту 18 травня. Пол розповів про 15 видів дискримінації та способи боротьби з ними. В групах звучало багато стереотипних фраз, на кшталт: «На посаді юриста більшість роботодавців хочуть бачити саме чоловіка», «Жінки більш емоційні», один з чоловіків навіть зізнався, що його “дискримінує дружина, бо коли він втомлений – пропонує виконувати домашню працю…” Саме з тією метою і проводимо GENDER MONTH, щоб проявів дискримінації та не рівних можливостей було менше.

День 5 та 7. 15 квітня відбулися ворк-шопи для школярів ліцею 25. Майбутнє покоління вже завтра визначатиме вектор розвитку країни. Заняття з практичними вправами для старшокласників мало назву "Ми різні – ми рівні" і базувалося на матеріалах однойменного підручника ООН. Уроки будуть проведені ще в кількох школах та лекції в двох університетах міста. Протягом місяця напрацюємо бачення підлітків та студентства до таких тем, як домашнє насильство і його попередження, розподіл домашньої праці, поговоримо і про бажання швидко організованого гарного життя та загроз з торгівлею людьми. Дізнаємося як молодь реагує на різноманітну сексистську рекламу в місті та як журналісти пишуть свої інформаційні повідомлення.

День 10 . Встановлювали лави в дворах Житомира. В тарифах побудинкового обслуговування не закладено встановлення ні лав, ні дитячих майданчиків. Що це означає для жінок, які з пакунками повертаються із забитих маршруток? Що навіть, аби дістати ключі для вхідних дверей з сумки - ніде (крім землі) поставити речі. Або що це означає для бабусь (дідусів) чи молодих мам і тат з дітьми? Вони не можуть спуститися і знайти місце, де недалечко від будинку посидіти на свіжому повітрі. І т д.
Частина мешканців, які проти встановлення будь-чого в дворах нарікає на гамір та сміття.
Організатори мають надію, що такі проекти як «Житомир – місто рівних можливостей» допоможуть нам чути одне одного та піднімати рівень культури та свідомості.

День 11. Інституту Креативних Інновацій давав практичні поради, як взаємодіяти і залучати пресу, а ще боротися за свої права. Понад 20 жінок Житомира пішли діяти як справжні агенти змін рівних можливостей. Як бонус, підняли тему про працевлаштування. Це актуально кожному та кожній. Ми переглянули креативну соціальну рекламу про демонів під час працевлаштування і стереотипи. Я пригадала ситуацію із життя: відвідувала тренінг від центру зайнятості, де розповідали як себе поводити під час співбесіди і давали «шкідливі» поради, як  "прогинатися" під роботодавця. Дивує, що державні органи пропагують стереотипи. Професіоналізм – ось ключове, все інше від лукавого.  Це дуже важлива тема, далі буде…


Урочисте закриття GENDER MONTH та проведення підсумкової дискусійної панелі відбудеться 18 травня під час Днів Європи в Житомирі.

Серед партнерів проекту iHUB, Інститут Креативних Інновацій, Житомирська Міська Рада, проект Інтегрований розвиток міст (GIZ), Рупор Житомира, WOMO, WinWin Educational Center, City Council Women’s European Assembly та багато інших колег.

Прикреплённые изображения:
lakrimosaiv Мої нотатки про наш GENDER MONTH lakrimosaiv Мої нотатки про наш GENDER MONTH lakrimosaiv Мої нотатки про наш GENDER MONTH
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо