Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » lakrimosaiv » 2019 » Октябрь » 9
lakrimosaiv Як пройшов SheWeek for Democracy Development в Житомирі

lakrimosaiv


Оценка: 3.4/5 Голосов: 5

Як пройшов SheWeek for Democracy Development в Житомирі

09.10.2019, 19:33:53 3390 3.4 0

В Україні в Житомирі на національному рівні разом з міжнародними інституціями під патронатом Міністерства соціальної політики провели циклічні та комплексі заходи спрямовані на розширення можливостей жінок в Україні та світі.

“She Week for Democracy Development” – це новий формат заходів в Україні щодо питань гендерної рівності за мотивами Місяця Жіночої Історії США, що започаткований в 60-х роках.

https://www.youtube.com/watch?v=yswZno8Rs9I

У рамках тижневика з 7 до 14 вересня організатори Центр суспільних комунікацій та UA  WOMEN у партнерстві з міською радою Житомира мали на меті об’єднати жінок різних соціальних груп та обговорити проблематику, з якою стикається кожна жінка в сучасному буденному житті.

Відкриття було на центральній площі міста – Майдані Корольова, на Форумі під відкритим небом. До вітального слова запрошені представники ПРООН та Конгресу Ради Європи в Україні, бо саме у ці дні проходив в місті вперше і Європейський тиждень місцевої демократії.

Перша частина публічних стратегічних дискусій передбачала обговорення стану сучасної політики та великого бізнесу у партнерстві і викликів, які постають перед владою щодо залученням жінок до публічних процесів. Запрошені спікери обговорили наближення до європейських стандартів у сфері прав людини, розширення жіночих можливостей, розвиток демократії та верховенства права. Учасники також почули про особливості здійснення політики рівних можливостей на місцевому рівні, роль просвітництва та важливість поширення позитивних практик по Україні та за її межами, роль лідерства жінки в закріпленні демократії, партнерство для ефективного управління, проблеми міст та фінансування Women Empowerment, міжнародні можливості, технологічні інновації та їх вплив на демократію, зростання у партнерстві та участь жінок у бізнесі.

Друга частина дискусії базувалася на обговоренні life and work balance жінки в сучасному світі, як виходити зі складних ситуацій і досягати успіху. Спікери говоритимуть про портрет сучасної мами 21 століття, виховання щасливої дитини, декрет жінки та чоловіка, депресію, делегування в родині та бізнесі. Поговорять про вік народження нової жінки: міфи щодо призначення, про мрії та помилки, успіх та успішних людей, як створити ефективний персональний бренд.
https://www.youtube.com/watch?v=esAVP-RAl3U

У окремих тентах працювали стратегічні воркшопи, які міг відвідати кожен охочий: “Жінка в політиці”,  “Жінка в бізнесі”, “Жінка лідерка та громадський сектор”, “Жінка та світ”, “Жінка в незвичних професіях та науці”, “Дівчатка школярки та студентки” – це була “прокачка” учасників завданнями, інформацією, інтерактивним спілкуванням та обміном досвідом. На учасників чекала зустріч з менторами, людьми з великого бізнесу і впливовими особистостями, до яких в повсякденному житті доступ закритий, але на SHE WEEK  була можливість поспілкуватися з ними віч-на-віч.

Протягом двох тижнів в місті в різних установах та організаціях проходила низка різноманітних заходів для школярів, поліцейських, курсантів, студентів, ЗМІ та рекламістів. 
Трохи пройдемося по нашому календарю та кількості охоплених учасників:

 

З 5 вересня відбувся збір підписів по місту навколо важливості прийняття нової програми розвитку “Житомир – місто рівних можливостей”. Підписи передані мерії, а нова програма була завізована  та опублікована на офіційному сайті. Кількість охоплених – 100 осіб.

Також нещодавно пройшов майстер-клас з арт-терапії "Ресурс майбутнього" для учасниць АТО, внутршіньо переміщених осіб і тих, хто тимчасово опинився у скрутних життєвих обставинах: неформальне спілкування з психологом, розмальовування футболок, фотосесія. Арт-терапія полягає у самопізнанні себе через творчість. По закінченню кожна з 15 учасниць майстер-класу отримала нові футболки та фотосесію. 

В певні дні у вересні відбулися ефіри на телеканалах , на яких обговорювалася важливість участі жінок в суспільно-політичному житті міста. Також було обговорення важливості проекту SheWeek та Gender Month як апробованого заходу для інституалізації на національних та міжнародних рівнях. Кількість переглядів – 10 000 переглядів.

10 вересня Світлана Євченко та 13 вересня Ірина Ярмоленко провели ворк-шопи у ЗОШ 27 та ЗОШ 9 “Ми різні – ми рівні” за підручником ПРООН в 9-х класах та застосували метод навчання “Привітання двійнят” . Кількість учасників – 60 учнів.

10 вересня  відбулося засідання круглого столу на тему «Механізм якісної протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Впровадження гендерно чутливого менеджменту». Засідання круглого столу відкрила В. Сельська: «Домашнє насильство – це не внутрішньосімейна справа, а протиправні дії, яким не може бути ніякого виправдання та про які не можна мовчати. В Україні є закони, які захищають кожного від насильства". Напрацьована СТРАТЕГІЯ дій, яка опублікова на сторінці Центру Суспільних Комунікацій.

12 вересня  експерти провели лекцію для курсанток 1-го курсу військовго інституту імені Сергія Корольова, де навели свої життєві приклади щодо рішення брати участь у незвичних “нежіночих” професіях, а також поцікавилися мотивацією курсанток брати участь у військовій сфері. Для подальшого відкриття теми інституту був переданий кінофільм “Явних проявів немає”. Кількість учасниць – 35 курсанток.
 

13 вересня відбулася лекція для Державної установи “Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських”. Спільно з тренеркою  поліцейські розібрали поняття “гендерна рівність”, “Рівні можливості”, “фемінізм”, “ЛГБТ-спільноти”.Кількість учасників- 35 поліцейських.
13 вересня відбувся тренінг на тему “Гендерні окуляри в редакціях” для журналістів, студентів Державного університету імені Івана Франка та рекламістів.

14 вересня відбулися тематичні заходи щодо теми розширення можливостей жінок англійською мовою у WinWin Educational Cambridge Center. Кількість учасників – 50 студентів.

4 та 7 вересня відбулася  бізнес-конференція та бізнес-сніданок від I-HU для стартаперів міста та студенток Київської філії бізнес-інституту. Бажаючих потенційних підприємиць запросили заповнити аплікаційні форми. Вийшло 6 заявок: про тур-бізнес, про розвиток регіону, про еко-бізнес, про кафе та про айті-проект для зоологів. Учасниці презентували свої пітчі та на разі доробляють свої-бізнес стратегії, щоб почати працювати з бізнес-менторами від I-Hub.

Усі заходи були організовані, аби змінити ментальні звички жінок та чоловіків щодо побудови партнерських стосунків, в яких жінка та чоловік повинні бути повноцінними особистостями з її та його власним економічним (підприємницьким або фаховим), політичним та соціально-активним потенціалом. Сприяти забезпеченню фактичної рівності прав та можливостей жінок і чоловіків у різних сферах життя, впровадженню європейських стандартів рівності.

Реалізація пілотної гендерної ініціативи She Week в Житомирі стала можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект "ПРОМІС"), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.


 

Прикреплённые изображения:
lakrimosaiv Як пройшов SheWeek for Democracy Development в Житомирі lakrimosaiv Як пройшов SheWeek for Democracy Development в Житомирі lakrimosaiv Як пройшов SheWeek for Democracy Development в Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо