Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » vovik-zt » 2022 » Апрель » 8
vovik-zt Місяць клятої війни в Україні

vovik-zt


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Місяць клятої війни в Україні

08.04.2022, 15:33:49 2374 4.3 1

   З 24 лютого 2022 року, коли мільйони українців прокинулись від вибухів крилатих ракет по всій Україні і фраза «Вставай, почалася війна» стала історичною, минуло вже більше місяця. За даними Міграційного агентства ООН, 6,5 млн людей в Україні були змушені переїхати в більш безпечні регіони держави. Ще 3,2 млн виїхали за кордон. Це стало найбільшою міграційною кризою з часів Другої світової війни. 146 тис. іноземних студентів покинули країну. Водночас понад 510 тис. громадян повернулися в Україну з-за кордону, з них 75-80 %, становлять чоловіки. За вісім днів війни «Укрзалізниця» евакуювала понад 1 млн громадян з гарячих точок. Майже 15 тис. громадян України окупанти примусово вивезли з Маріуполя до Росії. До лав тероборони від початку вторгнення РФ вступили понад 100 тис. людей.
   За даними Офісу ООН з координації гуманітарних питань, станом на 15 березня втрати цивільних склали: 691 убитими, 1143 пораненими. Більшість зафіксованих втрат серед цивільного населення спричинена застосуванням вибухової зброї з широкою зоною впливу, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари. Проте ці данні наразі значно вище, тому що багато населених пунктів ще знаходяться під окупацією військ РФ. Такі міста як Маріупіл та Чернігів знищені майже вщент, а Харків, Суми, Херсон та багато маленьких міст та селищ зруйновані дуже сильно і кількості загиблих там мирних мешканців наразі не знає ніхто.
   У Міністерстві оборони США заявили, що російська армія запустила по цілях в Україні понад 1 200 ракет. При цьому більшість арсеналу для ракетних ударів (ракети класу «земля-повітря» та крилаті) росіяни ще не використали. Українська юридична консультативна група зробила мапу руйнування цивільної інфраструктури збройними силами РФ.
Зруйновано щонайменше:
• 4 431 житловий будинок;
• 548 навчальних закладів;
• 135 медичних закладів;
• 8 закладів культури та мистецтва.
Наразі ворог відступив з Киівського напрямку, та передислокує свої війська на Донбас та південь. Віримо в ЗСУ – з нами Правда, з нами Бог!

 

#no war in ukraine

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо