Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » vovik-zt » 2022 » Апрель » 11
vovik-zt Мирна Бородянка після окупації військами РФ - 2022

vovik-zt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Мирна Бородянка після окупації військами РФ - 2022

11.04.2022, 17:23:37 3021 4.5 0

     Бородя́нка — селище міського типу в Україні з населенням в 13 тисяч осіб. Розташована в Бучанському районі Київської області.
     Селище Бородянка Київської області, яке також було окуповане російськими військами, майже повністю зруйноване. Звільнено 1 квітня 2022 року. Російські військові вбили сотні мирних жителів. «На жаль, селища практично немає.» Про це повідомив голова гуманітарного штабу Київської області Олексій Куліба. Рашисти нищили все на своєму шляху. Цинічно та по-звірячому.
      Бородянка зараз закрита - там працюють рятувальники та правоохоронці. «Селище перетворилося на руїни – знищено будинки та інфраструктуру, на вулицях стоять обгорілі машини. Але найстрашніше – сотні вбитих громадянських людей, сотні поранених. Російські окупанти влаштували геноцид українців. Інакше це не назвати», – написав він. Російські військові не давали місцевим жителям розібрати завали житлових будівель, щоб знайти тих, хто міг залишитися живим. Тим, хто намагався це зробити, загрожували зброєю.
       Представники української влади кажуть, що звірства російських солдатів у Бородянці, можливо, були навіть страшнішими, ніж у Бучі. Там, у Бучі, після відходу армії РФ на вулицях було знайдено трупи розстріляних впритул людей зі зв'язаними за спиною руками. Там же знайшли братські могили, в яких лежали сотні тіл. Основна причина цього полягає в тому, що рятувальникам ще потрібно розчистити завали розбомблених будівель. Жителі Бородянки вважають, що під уламками лежать трупи їхніх сусідів. Але скільки їх там – невідомо…


Фото: Микола Мирний («Зміна»).

 

#no war in ukraine, #borodianka

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо