Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2009 » Июль » 13 » 11:18:49

Бердичеву грозит техногенная и эпидемическая катастрофа. ФОТО

13.07.2009, 11:18:49 7593 5
Бердичеву грозит техногенная и эпидемическая катастрофа. ФОТО

На удачу і державу сподіваються у “Бердичівводоканалі”. Аби після повного затоплення головної каналізаційної насосної станції міста, мешканці залишилися і з водою, і з каналізацією, на КНС зібрали один насос. Він качає стоки без перестанку, і за трьох. Тож скільки протягне – не береться казати ніхто.

Микола Ревуцький, директор МКП «Бердичівводоканал»: “В любу минуту, в любу годину це насос може вийти із ладу. Він зібраний зі старих, і морально і фізично, деталей. І в любу минуту ситуація може повторитися.

Якщо станція вийде з ладу, може вийти епідемічна катастрофа. Стоки усі будуть потрапляти у річку. Ну і вимагає закон, якщо нема куди скидати стоки, то треба припиняти водопостачання. Якщо зажимаємо прийом каналізації, а зупинити ж її практично неможливо, вона поступово набирається і виходить на поверхню. І можете собі уявити, як по вулицях, а не по колекторах буде бігти каналізація”.

Поки ладнали тимчасову схему перекачки стоків, фекалії півдня текли у Гнилоп'ять. Втім, у санстанції запевняють: приводу для паніки немає. Стоки потекли нижче, до сусідніх сіл.

Валерій Биков, в.о. головного лікаря Бердичівської районної СЕС: “Аварія сталася нижче за течією від водозабору. В розводячу мережу водоканалу забруднені води не попадуть, значить на сьогоднішній день мова йде про забруднення навколишнього середовища. Ми взяли аналізи. Аналізи будуть готові через 72 години, тобто завтра, до кінця дня”.

Тим часом міський водоканал вже підрахував збитки. Стоки наробили шкоди на 3 мільйони гривень, а щоб відремонтувати каналізаційну насосну станцію – потрібно вдвічі більше. Гроші Бердичів буде просити у Житомирі та Києві, бо у міському бюджеті їх просто нема.

Володимир Пономарчук, заст. Бердичівського міського голови: “Чому така сума велика? Там працює унікальне обладнання, яке цілодобово працює, працює у фекальних масах. Ми передали усі документи у обласну надзвичайну комісію, звернулися до голови ОДА, там має бути розглянуто, присвоюється їй ранг, цій ситуації надзвичайній. Безумовно, маємо надію, що у цій ситуації держава нам допоможе”.

Поки з десяток різних органів вирішуватиме, до якого рангу надзвичайних ситуацій належить поломка головної каналізаційної насосної станції Бердичева, може бути вже запізно — кажуть у Водоканалі. Тоді на ліквідацію наслідків грошей потрібно буде у сотні разів більше.

Валерій Биков, в.о. головного лікаря Бердичівської районної СЕС: “Якщо ситуація буде продовжуватися, з тим, що забрудненні стоки міста будуть потрапляти до річки Гнилоп’ять, значить, то СЕС буде виносити постанову про заборону подачі води населенню. Тільки таким чином ми можемо забезпечити зменшення цих стоків. Але до кінця цю ситуацію вирішити неможливо, навіть якщо ми перекриємо воду, ми змушені будемо вирішувати питання підвозу води, а вона буде попадати в каналізацію, а потім в річку”.



















читайте также:

Тэги: чрезвычайная ситуация, Гнилопять, водоканал, Бердичев, катастрофа
   По матеріалам: ТРК ВІК

Схожі новини:


Комментариев: 5
Сашко
1 Alex (Сашко)   • 17:37:26, 13.07.2009 [Материал]

В Бердичеве ж крутую гостинницу строят? Эксклюзивность её будет состоять том, что туалеты будут "типа сортир" на улице с дыркой в полу и умываться постояльцы будут под рукомойниками?
KAPJICOH
2 Andrey (KAPJICOH)   • 23:55:29, 13.07.2009 [Материал]

Мда... Кикец Гидропарку.
Outcast
3 АлисА (Outcast)   • 09:15:24, 14.07.2009 [Материал]

> Втім, у санстанції запевняють: приводу для паніки немає. Стоки потекли нижче, до сусідніх сіл.

гггг, на удобрения :))))))

А вообще грустно это все. Вот и трещит по швам то, что со времен "совка" не ремонтировалось и не менялось. Потому что в эти годы занимались чем угодно: кто спекуляцией ("бизЬнес"), кто коалиции в парламенте мутил, кто в позиции, кто в оппозиции - но всем глубоко насрать на устаревшую техническую базу по всей стране и на возможные (а теперь уже более чем реальные) последствия ее износа. Скоро все в дерьме будем плавать, Бердичев - это только первый звоночек. А они ТАМ пусть и дальше "виходять з політичної кризи", гандоны.

4 Ник   • 09:58:42, 31.07.2009 [Материал]

Г-н Ревуцкий - олицетворение теперешней власти. Ему сколько денег не дай - закопает все! А что? Зачем думать головой, что -то менять, в том числе и методы хозяйствования? Подымем тарифы и все ОК! И ему(Ревуцкому)этот бестолковый менеджмент прощается ой, как давно! Наверное "правильно" себя ведет. Так что готовимся. Сейчас будут слезивые интервью Пономарчука, мол как все плохо и т.д. Это нам знак, что пора открывать карман, нужно помочь Ревуцкому и иже с ним.
galloz
5 oleg (galloz)   • 10:51:51, 31.07.2009 [Материал]

Пусть попросят денег на ремонты у знаменитого пивного завода ,ведь пиво с фекалиями не вкусно наверное.
Оголошення на ЖЖ інфо: