Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2009 » Декабрь » 9 » 16:55:55

Житомирские хмелепроизводители обратились за помощью к правительству страны

09.12.2009, 16:55:55 5031 7
Житомирские хмелепроизводители обратились за помощью к правительству страны

Житомирские хмелепроизводители написали официальное письмо правительству Украины, в котором осветили главную проблему в области хмелеводства, существующую на сегодняшний день - защиты рынка хмеля Украины от интервенции иностранных производителей хмеля.

Как стало известно «Журналу Житомира», едва ли не единственным потребителем украинского хмеля является ОАО «Оболонь». Остальные отечественные производители пива используют в своих технологиях зарубежное сырье.

Это такие пивоваренные компании как: «Sun Inbev» - (Десна-Чернигов, Рогань-Харьков, Янтарь - Николаев), «Вaltic Beverages Holding» - (Славутич-Запорожье, Арсенал-Киев, Львовская пивоварня), «SABMiller» - (Донецкий пивоваренный завод).

Этими компаниями в Украине производится 70% пива.



Звернення до керівників держави, уряду та опозиції, щодо захисту ринку хмелю України від інтервенції іноземних виробників хмелю.

1 грудня 2009 року
м.Житомир

Ми, українські експерти в галузі хмелярства: науково - координаційна рада ІСГ Полісся УААН, голови професійних об'єднань та керівники хмелярських господарств - висловлюємо занепокоєння тими процесами, що відбуваються в галузі, та звертаємося до Вас в критичний час для українських аграрників - виробників хмелю.

Державна підтримка галузі хмелярства - позитивний крок, який відкрив нові можливості для збереження унікальної, колись могутньої, галузі українського сільськогогосподарського виробництва - хмелярства. Це рішення, спрямоване на досягнення європейських стандартів в усіх сферах життя країни, зокрема сільського населення Поліських районів, відповідає національним інтересам України.

Державна підтримка галузі – це план, насамперед, важливих перетворень всередині держави, зокрема в галузі хмелярства України. Цей крок охоплює політичні та економічні питання, питання ефективності використання бюджетних ресурсів, а також правові питання аграрних перетворень в Україні.

При цьому, всі ми свідомі того, що таке рішення є важливим кроком до входження Українських виробників хмелю в європейський цивілізаційний простір.

Нині зарубіжні виробники хмелю захопили ринок України, тим самим лишили можливості до подальшого існування та розвитку Українське хмелярство. Пивоварні компанії: Sun Inbev. (Десна -Чернігів, Рогань-Харків, Янтар – Миколаїв) Вaltic Beverages Holding. (Славутич –Запоріжжя, Арсенал-Київ, Львівська пивоварня ). SABMiller. ( Донецький пивовариний завод) - виробляють більше 70% пива в Україні . Однак, на протязі останніх років не купили в Україні жодного кілограма хмелю.

ВАТ Оболонь використовує більше 50% хмелю українського походження , водночас експортує свою продукцію в 35 країн світу. Цей факт підтверджує високу якість національного продукту з використанням українського хмелю.

В Україні існує консолідована думка експертного середовища, яке однозначно не підтримує державної митної політики щодо вільного доступу іноземних виробників хмелю на ринок України.
Представники неурядових організацій , виробничників та науковців України висловлюють свою занепокоеність щодо подальшої долі Українського хмелярства .

Ми звертаемося до Прем’єр-міністра і Голови Верховної Ради УкраЇни та засвідчуюємо готовність до поглиблення співпраці з органами законодавчої та виконавчої влади з тим, аби посилити політику захисту вітчизняних виробників хмелю від євроатлантичної інтервенції та реалізувати програму реформ, передбачену державою, з метою підготовки до вступу в ЕС .

Нарешті, ми звертаємося до лідера Партії Регіонів Віктора Януковича та просимо виявити послідовність та підтримати українських виробників хмелю . Ми сподіваємось, що опозиція і її лідер приєднаються до заходів захисту вітчизняного унікального виробництва та шляхів реалізації національних інтересів України.

Прийнято на розширеному засіданні координаційної ради ІСГ Полісся УААН.
Довідки та пропозиції : Науково - виробниче об'єднанням хмелярів України

Генеральний директор Доскоч І.М.
НВО Хмелярів України



Тэги: хмель, пиво

Схожі новини:


Комментариев: 7
Luca
1 Алла (Luca)   • 18:36:52, 09.12.2009 [Материал]

Интересно - не является ли одной из важных причин такого положения вещей то, что Украина, как член ВТО, должна выполнять обязательные условия этого членства?...
Luca
2 Алла (Luca)   • 18:38:46, 09.12.2009 [Материал]

добавлю - которые далеко не всегда согласуются с интересами местных производителей?
Сашко
3 Alex (Сашко)   • 20:58:32, 09.12.2009 [Материал]

В советские времена, помню, гордились, что Житомирская область давала 65% общесоюзного(!) и 5% МИрового сбора хмеля (!!!) э-хе-хе...
Admiral8
4 Admiral (Admiral8)   • 23:19:51, 09.12.2009 [Материал]

в каком году?
Vl
5 Vlad (Vl)   • 07:41:20, 10.12.2009 [Материал]

Да, так и было.
OldPoliceman_House
6 Руслан Мороз (OldPoliceman_House)   • 10:05:42, 10.12.2009 [Материал]

Странно, а нам на пивзаводе говорили, что украинский хмель содержит несколько меньший процент альфа-кислоты чем импортный. Почему тогда местные хмелеводы не займутся разведением нормального хмеля, который все пивзаводы будут покупать, а не плакаться, что всё так хреново...
garold
7 Sergey (garold)   • 12:49:38, 10.12.2009 [Материал]

Раньше считали что условия произростания хмеля у нас в области очень благопиятные ,поэтому и были такими обширными площадя хмеля ,даже колхозы специализирующиеся на выращмвании хмеля и институт Хмелеводства,да и сорта хмеля конкурировали с теми же чешскими.Просто у нас привыкли только вынимать деньги,а не вкладывать.
Оголошення на ЖЖ інфо: