Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июнь » 24 » 11:31:14

Сергій Машковський про децентралізацію: Кожен факт бездіяльності, саботування не залишиться поза увагою

24.06.2016, 11:31:14 2967 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Сергій Машковський про децентралізацію: Кожен факт бездіяльності, саботування не залишиться поза увагою

Сьогодні, 24 червня, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський провів засідання регіональної робочої групи з питань об’єднання територіальних громад на Житомирщині. На засіданні були присутні голова обласної ради Анжеліка Лабунська, заступник голови ОДА Ігор Гундич, керівники структурних підрозділів ОДА, районів та міст області, голови райрад.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

За її інформацією, Машковський заявив, що результатом роботи 2015 року в частині реформи децентралізації було створення об’єднаних територіальних громад: «Як результат, у минулому році ми створили 10 ОТГ, дев’ять з яких мають власні міжбюджетні відносини з державою. Сьогодні ми маємо детально обговорити створення ще 22 громад та надати 21 липня на сесію обласної ради пропозиції від робочої групи щодо спроможності кожної».
 
Також голова ОДА наголосив, що представники місцевих державних адміністрацій мають щодня працювати з населенням та органами місцевого самоврядування, роз’яснюючи їм переваги децентралізації, добровільного об’єднання громад. Дуже помітно: де адміністрації відповідально і професійно виконують свої обов’язки – зустрічаються жителями, проводять громадські обговорення, навчання для представників органів місцевого самоврядування, сприяють у проведенні необхідних формальних процедур об’єднання громад – там є розуміння населення суті реформи і люди охоче йдуть на зустріч якісним змінам.
 
«Неприпустимим є будь-який тиск на громади як щодо стримування процесу об’єднання, так і щодо змушування до об’єднання, – зазначив керівник області. – Кожен факт бездіяльності, саботування реформи чи тиску з боку державних органів, якщо нам про це стане відомо, не залишається поза увагою, - сказав губернатор.

 «Наголошую, що кожен керівник міста, району чи села має відкинути власні амбіції, а думати виключно в інтересах громади», – резюмував Сергій Машковський.
 
Довідково: На засідання робочої групи було винесено пропозиції від 13 районів області щодо формування 22 об’єднаних територіальних громад.: Баранівського – 2 ОТГ, Брусилівського – 1 ОТГ, Хорошівського – 1 ОТГ, Ємільчинського – 1 ОТГ, Житомирського – 1 ОТГ, Коростенського – 1 ОТГ, Коростишівського – 1 ОТГ, Лугинського – 1 ОТГ, Новоград-Волинського – 6 ОТГ, Олевського – 2 ОТГ, Попільнянського – 2 ОТГ, Романівського – 1 ОТГ, Ружинського – 1 ОТГ.





 

Тэги: Машковский, децентрализация, обьединенные общины

Схожі новини:


Комментариев: 1
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 17:15:43, 24.06.2016 [Материал]

Последнее фото доставило...
как там Ласощи?
Оголошення на ЖЖ інфо: