Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Октябрь » 11 » 16:33:08

Депутати Житомирської обласної ради погодили розподіл субвенцій

11.10.2017, 16:33:08 2614 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати Житомирської обласної ради погодили розподіл субвенцій

Депутати обласної ради сьогодні, 11 жовтня, провели засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, під час якого розглянули три питання порядку денного.

В.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації Леонід Мініч поінформував депутатів про надходження в область двох видів субвенції, які необхідно розподілити між місцевими бюджетами, - про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.
 

«З державного бюджету надійшло більше 5,6 млн грн субвенції на виплату компенсації за житло для сімей загиблих військовослужбовців та учасників АТО, які отримали інвалідність. Ці кошти передбачені для 8-ми сімей загиблих АТОВців з м.Житомира, м. Новоград-Волинського, м. Малина та Баранівського і Новоград-Волинського районів. Також надійшла медична субвенція на суму понад 17,7 млн грн, половина з якої буде спрямована на заробітну плату медичним працівникам. Незабаром має надійти ще стабілізаційна дотація на суму 87 млн грн і питання виплати зарплати по обласних установах  буде закрито», - поінформував головний фінансист області.
 

Також депутати погодили обласному військовому комісаріату використання залишків коштів, передбачених Програмою  матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, та Житомирського обласного військового комісаріату на 2017 рік, на суму 134 тис. грн для проведення ремонтних та будівельних робіт.

Ще одне питання, яке порушили депутати – стан використання бюджетних коштів в районах та ОТГ. Депутати наголошують на тому, що на рахунках місцевих бюджетів знаходяться по кілька мільйонів гривень, і в кожному районі чи громаді є проблеми, які можна вирішити за ці кошти, але водночас на місцевих рівнях ці можливості не використовують, і не спрямовують гроші на власний розвиток. Депутати висловили пропозицію – вивчити це питання і внести його на наступне засідання профільної комісії для детального розгляду та опрацювання.


Тэги: квартиры, субвенции, облсовет, АТО

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: