Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2021 » Март » 19 » 12:15:30

У Березівській ОТГ коло Житомира дуб та граб вирізають гектарами: жителі не знають, де шукати крайніх. ФОТО. ВІДЕО

19.03.2021, 12:32:30 7615 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Березівській ОТГ коло Житомира дуб та граб вирізають гектарами: жителі не знають, де шукати крайніх. ФОТО. ВІДЕО

Жителі Березівської ОТГ (Житомирський район) почали бити на сполох – у них масово вирізають ліс.

"Протягом п’яти років у Черемошному вирубуються ліс цілими ділянками. Найбільше вирізається дуб, граб – вікові дерева. Біля села Черемош лишилася єдина лісова галявина, яка багато століть красить це місце. Коли ми з родиною пішли до лісу, то побачили пил, дим і шум – хтось ріже наш ліс", - розповідає житель села Анатолій Мазарчук. - Ми вже застали там пустир. Більше трьох гектарів зрізали під ніж. Колоди вивезли. Там були три невідомі особи. Я викликав наряд поліції встановити факт законності цієї вирубки. Більшість людей, які ріжуть у нас ліс, привозять із сусідніх сіл чи ОТГ. Сільський голова говорить, що він нічого не знає про вирубку лісу в ОТГ, яку він очолює. Жодних дозволів він не надавав. У нас виникає питання: чому протягом місяця не реагував як влада на цю вирубку лісу?!,  - інформує видання "Перший Житомирський". 
 


За нашою інформацією, жодна комісія не надавала дозволів на вирубку лісу. Там не малась проводитись планова чистка, бо всі дерева були здорові. Це навіть видно по спиляних пеньках. Більше того, комісія мала погоджувати вирубку лісу з представниками місцевої громади. У селі люди бояться відкрито виступати проти вирубки лісу. І для багатьох вирубка – це можливість заробити", – бідкається чоловік. 

Місцева влада відхрещується від вирубки: "Я до лісу ніякого відношення не маю, – наголошує голова ОТГ Михайло Яромов. Я не будуюсь, мені дуб не потрібен. Сам зверталися до поліції і мені відомо, що там були пред’явленні лісорубні квитки. Я проти незаконних вирубок і сам викликав поліцію. Тому цим займаються правоохоронні органи".







У поліції кажуть, що займаються перевіркою законності вирубки деревини. Робити якісь висновки поки зарано: "Дані матеріали перебувають у мене на розгляді. На місце виїжджала слідчо-оперативна група. Нам ще потрібно поспілкуватися з головою минулої каденції Чернухою, бо, можливо, якісь питання були узгодженні ще з ним. Також буду мати розмову з Яромовим – діючим головою. У нас ще не вичерпався час для проведення перевірки", – зауважує дільничний офіцер Охмак Ольга.

У Березівському лісництві заявили, що вирубка лісу біля села Черемошне планова і відповідні дозволи є. «Лісорубні квитки на вирубку лісу біля Черемошного надавалися, - коментує ситуацію лісник Олександр Станіславов. Дозвіл надавався з початку року. Дерева вирізають, бо прийшов вік стиглості деревини. Впродовж року ми маємо висадити на цій ділянці нові дерева».



Березівське лісництво має загальну площу 4492.1 га, входить до складу ДП «Житомирський лісгосп». В лісовому фонді лісництва переважають насадження дуба 51.8%, сосни 16.6 %, берези 14.9%. Середній вік насаджень 59 років.

Тэги: Берёзовка, Лесники, лесничество, вырубка леса

Схожі новини:


Комментариев: 9
SlavaNibiru
1 Святослав (SlavaNibiru)   • 13:14:19, 19.03.2021 [Материал]

Скоро замість полісся буде суцільне поле з пеньками. Залишиться декілька карликових лісосмуг, загажених сміттям. І всім насрать.
TarasS
8 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 17:57:32, 20.03.2021 [Материал]

Полісся перейменують на Опення.
melan
2 melan (melan)   • 13:26:28, 19.03.2021 [Материал]

....Я до лісу ніякого відношення не маю, – наголошує голова...

брешет.
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 15:20:30, 19.03.2021 [Материал]

Рабинович и депутат Житомирского обл. Совета Жабокрицький прикрывают вот этих лесников... фактически соучасники. Наконец-то мы всех ворюг и увидели на этом участке. Это кодло крысаков опубликовано. Надо брать палки и по горбу, другого выхода не вижу. А тех кто будет их защищать тоже по горбу.
AlexIvanov
4 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:07:57, 19.03.2021 [Материал]

Вот почему граждане не могут зайти в сессионный зал Обласного Совета. Выставляют нац.гвардию. и не пускают граждан в их дом. Дом где находятся чиновники обласного уровня является собственностью народа Украины. И зарплату чиновникам платит народ и оплачивает комуналку, а те перепутали педали и думают , что это их собственность.
pushistik13
5 Пушистик (pushistik13)   • 17:53:19, 19.03.2021 [Материал]

Хлопцi, бережiть лiси!
...вам, у них, ще ховатися й ховатися.
AlexIvanov
6 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 18:04:34, 19.03.2021 [Материал]

Опять режут и режут и режут. Возле Высокой Печи в сторону ракетных шахт каждый день фуры с лесом идут одна за одной. Тоже воруют и на пилорамы. Уже и Короновирус им подогнали. чтобы задумались и покаялись. так нет же пока не здохнет не угомонится.
TarasS
7 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 17:56:10, 20.03.2021 [Материал]

Децентра(дебі)лізація у розпалі.
kolia-68
9 kolia-608 (kolia-68)   • 14:38:06, 21.03.2021 [Материал]

Лесхозы и всё с ними связанное (в нынешнем состоянии), это зло № 2 в Украине. За всё что вырезали можно было погасить 10 и больше внешних и внутренних долгов страны.
Такие деревя растут по 1000 и более лет, а у этих "короедов-санитаров" дай бог до 50-70 и уже поспели. Леса завалены сухостоем и буреломом, но до них им дела нет (переспевшие) - суууу......ки.
Оголошення на ЖЖ інфо: