Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Скляні чи сталеві перила: що обрати?

Автор: Оксана Загороднюк, 04.11.2022, 18:57:39 Скляні чи сталеві перила: що обрати?
Необхідність облаштувати приміщення різної площі та призначення - це шлях до створення бездоганного і безпечного простору. За наявності сходів, балконів, відкритих зон на високих поверхах доводиться думати не тільки про підлогові та настінні оздоблювальні матеріали. Не менш важливо отримати надійну основу для перил. Сучасний ринок пропонує убезпечити підйомні конструкції металом, деревиною, склом і бетоном.

Особливу увагу привертають скляні перила, що мають більш витончений вигляд, ніж аналоги з нержавійки.

Скло і нержавіюча сталь відрізняються технічними характеристиками, зовнішнім виглядом, комфортністю експлуатації. Кожен варіант має попит, тому пропонуємо розібратися в перевагах матеріалів для виготовлення огорож.

Сталеві перила: причини вибору

Експлуатаційні властивості нержавіючої сталі роблять довговічними і надійними навіть перила. Опорні конструкції виготовляються в широкому розмаїтті дизайнів. Вони стійкі до ударів і великих навантажень. Монтаж перил з нержавійки виконується в приватних будинках і громадських будівлях. Як правило, для домашньої експлуатації перила ущільнюють з метою мінімізації люз, з яких можуть випасти активні маленькі діти.

Перила з нержавійки добре показують себе при використанні у вуличних умовах. Зносостійкість зберігається за будь-яких атмосферних опадів. Тривалі морози і літня спека не впливають на структуру нержавіючої сталі. Початковий привабливий блиск зберігається в будь-який час року.

Ціна опорних конструкцій з нержавійки відповідає їхнім технічним особливостям. Можливе виготовлення перил будь-яких форм і розмірів. Складність виконання дизайну багато в чому визначає підсумкову вартість огорожі для сходів. Будь-який задум можна втілити завдяки високотехнологічному обладнанню.

Скляні огорожі: невагомість і вишуканість

Компанії, що займаються розробкою та встановленням поручнів з нержавійки, такі як “Арт Пром Монтаж”, зазвичай можуть запропонувати клієнтам більш вишукані аналоги зі скла. Такі будови легко впроваджуються в будь-які інтер'єрні стилі, оскільки їхня невагомість, візуальна легкість і естетична елегантність поєднуються з будь-якими матеріалами. Біля суцільної скляної огорожі на другому поверсі можна поставити дерев'яні меблі або ж встановити металевий декор. Природно і невимушено на широких сходах зі скляними поручнями матимуть вигляд масивні вазони із зеленими рослинами.

Перила зі скла можуть мати як прозору, так і матову поверхню. Обрамлення часто відсутнє, але за бажання виготовляється з нержавійки або деревини. Вибір матеріалу залежить від дизайнерського бачення інтер'єру офісу, магазину, кафе або квартири.

Перила - це невід'ємний конструктивний елемент для забезпечення безпеки в торговельно-розважальних центрах, державних і комерційних установах, багатоповерхових будинках і квартирах. Вибір матеріалу для їх виготовлення - відповідальне завдання, яке краще довірити професіоналам. Фахівці врахують усі нюанси експлуатації приміщення, щоб встановити не тільки красиві, але й безпечні перила.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 04.11.2022 | Переглядів: 783 | перила, Ремонт, лестница, дом

Читайте також на цю тему: