Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як вибрати якісні фарбовані двері під свій інтер'єр

Автор: Светлана Егорова, 07.06.2023, 12:53:49 Як вибрати якісні фарбовані двері під свій інтер'єр
Зараз фарбовані міжкімнатні двері займають лідируючі позиції за популярністю. Вони надають можливість втілити в реальність найбільш інноваційні дизайнерські рішення для вашого простору.

Ринок пропонує безліч моделей і відтінків фарбованих міжкімнатних дверей.

Види фарбованих міжкімнатних дверей

Фарбовані двері розрізняються за конструкцією і бувають декількох типів:

  • з цільного масиву;
  • з полотнами з МДФ і дерев'яними каркасами;
  • зі шпонованими полотнами.


Тип дверного полотна впливає на вибір фарби. У всіх випадках використовується фарба, призначена для внутрішніх робіт. Часто це акрилові або алкідні емалі, які рівномірно розподіляються по поверхні й не випускають неприємних запахів.

У деяких випадках покриття здійснюється поліуретановою фарбою, яка вирізняється високою стійкістю до ультрафіолетового випромінювання і стирання. Такі полотна можна без побоювань встановити в кімнати, розташовані на сонячній стороні.

Процес виробництва фарбованих міжкімнатних дверей

Після виготовлення, дверне полотно обов'язково піддається попередньому шліфуванню, щоб поверхня була абсолютно гладкою і чистою перед нанесенням фарби. Це забезпечує рівний розподіл фарби без утворення вм'ятин і виступів.

Процес фарбування відбувається в кілька етапів:

  • спочатку наноситься основний шар;
  • потім полотно висихає;
  • після сушіння на полотно наносять кілька шарів фарби, кожен з яких застосовують тільки після повного висихання попереднього;
  • на завершення наноситься фінішне покриття.

Естетика і практичність фарбованих дверей в інтер'єрі

Фарбовані міжкімнатні двері являють собою стильний, красивий і сучасний елемент дизайну. Вони знаходяться в середньому і преміальному цінових сегментах, мають різноманітність у дизайні і не вимагають особливого догляду. Для очищення фарбованих дверей достатньо використовувати м'яку губку або ганчірку. При дотриманні всіх норм і стандартів виробником, фарбовані двері будуть служити і радувати своїм зовнішнім виглядом багато років.

Однією з переваг таких дверей є можливість освіжити їхній зовнішній вигляд, скоригувати відтінок або ж повністю перефарбувати через деякий час.

Під час вибору фарбованих дверей обов'язково зверніть увагу на тривале збереження запаху фарби, оскільки це може вказувати на її низьку якість. Невеликий запах допустимий одразу після розпакування, оскільки двері поставляються в герметичній упаковці. Важливо перевірити кромки дверного полотна, фільонки і з'єднання на цілісність і рівномірність фарбування. Ці місця є найбільш вразливими у фарбованих дверях і потребують особливої уваги під час виробництва.

Коли ви обираєте фарбовані двері, важливо врахувати кілька факторів. Один із них - це присутність тривалого запаху фарби, який може вказувати на недостатню якість виробу. Деякий запах допустимий одразу після розпакування дверей, оскільки вони надходять у герметичній упаковці. Особливу увагу слід приділити якості фарбування кромок дверного полотна, фільонок і місць з'єднання, оскільки ці елементи часто є найуразливішими у фарбованих дверях і потребують ретельного контролю під час виготовлення детальніше на сайті https://dveri-zveri.com.ua/dveri-mejkomnatnie/krashennye-dveri

Що стосується питання про вибір місця для покупки, то не варто економити на фарбованих дверях. Дайте перевагу виробникам з довгим досвідом роботи і магазинам, що пропонують послуги з установки. Ідеальний варіант - коли фурнітура вбудовується ще на стадії виробництва, до нанесення фарби. Це обґрунтовано тим, що незважаючи на свою привабливість, такі дверні полотна часто бувають делікатними під час встановлення, особливо під час врізання замків і петель. Що довше виробник працює на ринку фарбованих дверей, то вищу якість він зможе вам запропонувати, адже з часом усі можливі проблеми було вирішено, процес виробництва налагоджено, а також впроваджено додаткові послуги.

У будь-якому разі фарбовані двері в інтер'єрі виглядають модно й актуально. Завдяки широкому спектру кольорів, ви зможете вибрати дизайн, який ідеально підійде для вашого інтер'єру і тішитиме вас протягом багатьох років.

 

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 07.06.2023 | Переглядів: 598 | Ремонт, двери для дома, мебель, дом, Двери

Читайте також на цю тему: