Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Характеристики та сфери використання ЕВА-матеріалу

Автор: Олег Ковальский, 10.11.2023, 22:54:08 Характеристики та сфери використання ЕВА-матеріалу

Вибираючи товари для автомобіля, будь-який водій прагне знайти практичні, надійні та прості у догляді. Саме такими стануть ЕВА килимки, які багато в чому відрізняються від гумових і текстильних. Вони привертають увагу завдяки незвичайній структурі, що складається з невеликих осередків глибиною до 8 мм.

Саме в цих виїмках збирається волога, яка потрапляє до салону разом зі взуттям, стікає з одягу, парасольки та інших речей. Вона знаходиться всередині, а не розтікається по поверхні, тому під ногами водія та пасажирів ніколи немає калюж. ЕВА килимки відрізняються еластичністю, легкістю та міцністю.

Особливості матеріалу, який використовують для виготовлення

В основі кожного виробу – етиленвінілацетат, універсальна полімерна сировина, яка завдяки стійкості до різних негативних факторів користується попитом у промисловості. Вона важить набагато менше, ніж ПВХ або гума, тому килимок зможе дістати з салону автомобіля навіть дитина. Не доведеться докладати великих зусиль, щоб витряхнути й почистити його.

Завдяки особливій структурі матеріал не пропускає холод, тому створює затишну та комфортну атмосферу в салоні. Етиленвінілацетат, який називають також севіленом, гнучкий, еластичний і пружний, тому добре поглинає удари й витримує щоденну інтенсивну експлуатацію. Килимки не бояться температурних перепадів, не виділяють неприємних запахів або токсичних речовин, не псуються від морозу чи у спеку.

ЕВА матеріал недарма називають універсальним, адже його активно використовують у різних сферах діяльності:

  • виготовлення взуття. Жіночі або чоловічі чоботи з підошвою на основі севілену виходять удвічі легшими, ніж коли для їх виготовлення використовують ПВХ. Крім того, матеріал чудово зберігає тепло, тому дарує комфорт;
  • підлогові покриття для приміщень із будь-якими геометричними параметрами. За допомогою килимків з ЕВА-матеріалу виходить створити зручну й безпечну дитячу зону;
  • підкладки під паркетну дошку або ламінат. Етиленвінілацетат забезпечує гарну шумоізоляцію, завдяки чому користується попитом у будівництві;
  • спортивні мати, каримати, татамі. Вироби виходять дуже еластичними та пом’якшують падіння, тому на них комфортно займатися. Такий килимок легко розібрати й зібрати не лише у залі, а й і в польових умовах;
  • дитячі меблі. Столи та стільці виходять яскравими та зручними, тому привертають увагу дитини й викликають бажання гратися.


ЕВА-матеріал також беруть за основу під час виготовлення ортопедичного взуття, спорядження для водолазів, медичних бандажів. Сировина чудово підходить для виробництва іграшок, покриттів для тваринницьких ферм.

"Джерело: сайт evasota.com"

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info


Автомобілі | 10.11.2023 | Переглядів: 352 | ЕВА коврики, автоковрики

Читайте також на цю тему: