Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Як обрати якісний ламінат?

Автор: Оксана Загороднюк, 20.10.2022, 20:49:37 Як обрати якісний ламінат?
Ремонт в приміщенні потребує особливої уваги до  кожної деталі. Оформлення стін, стелі, підлоги, усе грає роль. Адже у кінцевому вигляді усе має виглядати гармонійно і елементи мають доповнювати одне одного. Нелегкою та відповідальною задачею є вибір підлоги. Найбільш доступним та розповсюдженим покриттям вважають ламінат. Стандартним видом ламінату вважається ламінат з різних порід дерев у переважній більшості коричневого кольору. Зазвичай принт ламінату повторюється, але є окремі види з нестандартними візерунками.

Перевагу більше віддають стандартному та звичному за дизайном, адже ламінат впишеться в будь-який інтер’єр. 

Зазвичай, ламінат імітує справжнє дерево. Серед нових моделів з’явились  ламіновані покриття з фаскою по боках, яка виглядає ще більш природньо, немов справжня деревина.
Кількість захисних верхніх шарів у дорогих моделях, таких як ламінат balterio, більша, відповідно і слугують вони довше.

Ламінат має і водозахисні властивості. Якісна основа і впливає на водостійкість. Зазвичай, це ХДФ-плита (більш якісний, щільний та міцний новітній аналог ДВП), яку виготовляють із якісної деревини. Це матеріал який легко піддається декоруванню, його як правило використовують у мебельній інфраструктурі.

Який ламінат обрати краще?

Звертайте увагу на дизайн, він повинен пасувати до інтер’єру приміщення.  Наступний критерій на якому варто зосередитись - це клас зоностійкості. Для квартир підійде 21-23 клас. А ось для офісів  та громадських приміщень 31-33. 

Пам’ятайте, що ламінат повинен бути стійким до подряпин, бо ви замучитесь його міняти. Обирайте параметр АС й цифру 1-5, де остання - максимальна стійкість. 
Вологостійкість плити має бути не менш ніж  900 кг/м³, а товщина панелі 0,7 - 0,8 см. Ламінат з такими критеріями займає перші місця в рейтингу показників. 

Вартість ламінату залежить від його дизайну, товщини, матеріалу виготовлення, водостійкості та виробника. Обрати ламінат вам можуть допомогти консультанти будівельного магазину або ж самі фахівці ремонтних робіт. Вони краще знають який вид ламінату буде доречним для того чи іншого виду приміщення по параметрах. Опиратись на відгуки родичів та друзів не варто, бо кожному споживачу подобається різне. Те що прийшлось до душі вашому другу може абсолютно вам не підійти.
Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 20.10.2022 | Переглядів: 457 | ламінат, Ремонт, стройматериал

Читайте також на цю тему: