Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Промислові бетонні підлоги – переваги, типи та тонкощі влаштування

Автор: Сергій Ковальчук, 18.10.2018, 13:19:38 Промислові бетонні підлоги – переваги, типи та тонкощі влаштування

Влаштування промислових бетонних підлог затребувано для задоволення багатьох потреб підприємств і установ. Однак, перш ніж ви вирішите замовити промислові підлоги, варто дізнатися їх переваги та види.

Переваги промислових підлог

Основною перевагою є те, що вони надзвичайно стійкі до механічного стирання, тому працюють так добре в промислових і в складських приміщеннях, де великий поток машин і людей. Така промислова підлога може бути виконаний як гладка або шліфована. Остання ідеально підходить для всіх типів приміщень, включаючи великі зали. Різниця в ціні не велика, а безпеку промислової підлоги забезпечує нековзаюча поверхня.

Промислові підлоги дуже легко утримувати в чистоті. Вони стійкі до більшості речовин, які використовуються для підтримання порядку і чистоти на робочому місці. Вони стійкі до найбільш поширених хімікатів. З такою підлогою немає необхідності турбуватися про її стан або пошкодження через щоденне прибирання.

Частина промислових підлог, здатна розряджати електричні заряди, тим самим підвищуючи безпеку на робочому місці з особливо високим ризиком або коли електробезпека є головним пріоритетом.

Основні типи

Промислові підлоги зазвичай виготовляються з декількох основних типів:

  • бетонні підлоги, які є найбільш популярними типами промислових підлог. Залежно від її призначення, вони армуються або змішуються з додаванням пластифікаторів або інших елементів, завдяки чому стають більш стійкими до існуючих умов, таких як стирання, погода або навантаження.
  • підлоги зі смоли, як випливає з назви, є промислові підлоги, в яких роль сполучної грає епоксидна, вінілова або навіть акрилова смола. Цей тип промислових підлог має свої переваги, які включають, перш за все, високу хімічну стійкість і стійкість до старіння.

Особливості влаштування

Промислові бетонні підлоги Рівне

До промислових підлог під час їх експлуатації виникають різні вимоги, тому варто розглянути місце призначення, а також місце, де вони будуть укладені на етапі проектування такої підлоги. Тому необхідно враховувати такі елементи, як механічне навантаження, якому піддаються підлоги.

  • Діапазони навантажень. Найчастіше ми говоримо про діапазони навантажень, тому що на фабриках вони є змінними і мають дуже динамічний характер. Слід розуміти, що навантаження є не тільки статичні точки, такі як ніжки столових шаф або інших меблів, але також тиск коліс автомобілів, навантажувачів і т. д.
  • Змінні температури, дія яких має впливати на підлогу на різних рівнях. Тому ідеально підібрана суміш матеріалу, є пріоритетом в цьому випадку.
  • Теплові навантаження, що виникають, наприклад, з парогенераторів. Багато з цих пристроїв є спеціальними миючими візками, робота яких не може вплинути на пошкодження промислової підлоги. Та ж проблема, але зворотня відбудеться в холодильних камерах і інших подібних приміщеннях.
  • Рівна поверхня. Це може здатися очевидним, але варто згадати рівність промислової підлоги. Поверхня повинна бути максимально вирівняною, тому що це стосується зручності її використання. Якщо в специфікації не вказано інше, підлога повинна становити максимально можливу горизонтальну площину.

Рівномірність підлог грає особливо важливу роль на складах, де продукти, схильні до пошкоджень, зберігаються на багатьох рівнях, але також і на всіх інших складах.

В будь-якому разі не допускається, щоб виникали пошкодження, включаючи тріщини і подряпини, які зазвичай засновані на погано обраному матеріалі і неправильних технологічних процесах при укладанні, бульбашки, що з'являються на підлозі під час її використання.

Підлога повинна бути виготовлена з таких матеріалів і таким чином, щоб запобігти будь-яким деформаціям під час її використання.

Крім того, варто звернути увагу на те, що промислові підлоги виготовлені таким чином, щоб забезпечити стійкість до корозії в біологічних умовах. Не забудьте, що треба звести до мінімуму або навіть виключити можливість використання всіх видів цвілі, бактерій або навіть грибів. Ми сподіваємося, що ці кілька порад та інформація про промислові підлоги дозволять вам вибрати правильне покриття, а компанія «КУБ «МОНОЛІТ» зможе професійно підтримувати вас з багаторічним досвідом.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.10.2018 | Переглядів: 2667 | Ремонт, Бетон, промышленность

Читайте також на цю тему: