Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Плитка для підлоги – що треба знати та як обрати

Автор: Мария Никулина, 27.12.2020, 13:36:10 Плитка для підлоги – що треба знати та як обрати

Плитка для підлоги - це облицювальний матеріал, який по праву вважається одним із кращих. Він не виділяє токсини та зручний для використання в будь-якому приміщенні. Підлогова плитка здатна витримати щоденні навантаження, не деформуючись, та вписатись у різні стилі інтер'єру. 

Технічні вимоги до керамічного покриття

Покриття для підлоги повинна відповідати певним критеріям:

  • навантаження: зважаючи на місце, де укладається плитка та прохідність цього приміщення, слід орієнтуватись на такий показник як PEI. Він покаже її зносостійкість. Чим навантаження більше, тим вищим повинен бути PEI: для кухні чи ванної кімнати це може бути PEI II, III, тоді як для громадських приміщень - IV та V.
  • температура та вологість


Це важливий критерій, зважаючи на який обирається тип матеріалу, з якого виготовлена плитка. Сюди відноситься морозостійкість покриття, яка пов'язана також із здатністю плитки поглинати вологу: чим вона більше поглинає, тим плитка менш морозостійка. Якщо підлога, що облицьовується, знаходиться зовні приміщення, де будуть перепади температур, то обирайте керамогранітну плиту чи клінкер.  Для ванної кімнати чи кухні підійде як керамограніт та клінкер, так і кахельна плитка. 

  • вплив хімічних речовин


Тут мається на увазі наскільки поверхня стійка до впливу хімічно активних речовин, які містяться в миючих засобах, та наскільки вони здатні порушити естетичний вигляд та призвести до руйнування поверхні. За критеріями стійкості до агресивних хімічних речовин є кілька класів керамічної плитки: АА,А, В, С, D. 

АА - найвищий показник, який означає відсутність зовнішніх змін при такому впливі, і відповідно D - повна втрата зовнішнього вигляду. 

Звичайно, багато залежатиме від того, як саме ви доглядатимете за підлогою. Проте для кімнат, де часто використовують хімічні засоби, наприклад, ванна кімната, туалет, кухня, варто обирати вироби з маркуванням АА та А.



При виборі підлогового покриття варто зважати на дизайн інтер'єру, місце застосування, та навіть взуття, яке використовуватиметься. Наприклад, для ванної кімнати чи коридору варто обрати матову підлогову плитку. Вона  буде менш слизькою та практичнішою. 

Глянець часто використовують на кухні. Це не лише красиво, але і зручно: бруд з такої поверхні очищається легше. 

Прорахунок кількості

Розрахувати кількість необхідної плитки можна такими способами

  • для стандартних параметрів: площу підлоги треба розділити на площу однієї плитки. 
  • для завуженої території: потрібно ширину та довжину підлоги поділити на довжину і ширину плитки. Результати округлити  та перемножити між собою
  • схематичний: використовуються віртуальні калькулятори. 


В магазинах компанії Мірад ми з радістю допоможемо у виборі та розрахунку кількості плитки.
Варто звернутись за адресою: м. Рівне, вул. Дубенська, 3
Телефон: +38 (067) 647-74-91, +38 (099) 352-41-13

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.12.2020 | Переглядів: 1086 | квартира, Ремонт, плитка

Читайте також на цю тему: