Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

З яким одягом ідеально поєднується жіноча толстовка?

Автор: Оксана Загороднюк, 02.01.2021, 16:00:11 З яким одягом ідеально поєднується жіноча толстовка?

Чи могли леді XVIII століття в корсетах та пишних сукнях уявити, що носитимуть дівчата у 21 столітті? А чи позаздрили б вони сучасницям? Будь-яка людина, що коли не будь одягала корсет, в якому важко вдихнути на повні груди та довгу пишну спідницю, що сковує рухи погодиться, - сьогоднішній вуличний стиль це та мрія про свободу, яка втілилась у життя.

Звідки прийшла толстовка та чому увійшла в моду?

То що полюбляють носити дівчатка замість казкових нарядів принцес? Щось візуально схоже на обладунки принців тільки не із заліза, а з текстилю. Одним із популярних елементів гардеробу в стилі кежуал є толстовка або пайта. Різниця між назвами криється лише у походженні самих слів. Пайта це з фінського сорочка. А от назва толстовка заслуговує подробиць.

Дивно, та прабатьком толстовки називають не дизайнера одягу, а письменника Льва Толстого, - дизайнера типу мислення. Річ у тому, що він був просвітником свого часу. Порушував питання, які змушували замислитись не лише його шанувальників, а й вплинули на розвиток гуманізму в Європі.

Чи мав він свій стиль одягу? Звісно! Як елемент його ідей, одяг був простий та практичний, без зайвих надмірностей. Що було не типовим для того часу в його оточенні. Це була тепла широка сорочка з тканини, яку носили на випуск. У 1880-х роках прихильників руху “толстовців” можна було впізнати по одягу.

Популярність толстовки спочатку була пов’язана з революційним напрямком до змін. З часом, дизайн та матеріали для виготовлення толстовки, були змінені. Але незмінним лишається практичність та невибагливість одягу, в якому так тепло і затишно. Це досі впливає на актуальність виробу.

Жіноча кофта з капюшоном, що це?

У наші дні толстовки для дівчат є не лише практичним предметом гардеробу. Сучасні бренди постарались, щоб ця річ, мала чимало різновидів та варіацій. Як тут не розгубитись бідній дівчині у фасонах та назвах? Спробуємо пролити світло на цю тему.

Худі - це один із найпопулярніших різновидів толстовки. А чи знали ви, що славний Робін Гуд був її фанатом, вірніше одного елементу – капюшону (з англійської «hood»). Який допомагав йому залишитись непоміченим. Тому, нема капюшона - нема худі.

Ще однією яскравою рисою є кишеня на животі, яку називають кенгурушка. Менш помітні деталі вирізнення це – довгий рукав, зміщена лінія плечового шва та товсті шнурівки капюшону.

В цьому сезоні, як ніколи, в тренді жіноча подовжена толстовка. Модні експерти пропонують її поєднувати з високими ботфортами плюс коротка чи довга спідниця. Або взагалі носити, як сукню. Головним правилом є яскравість. Чим контрастніший колір до вашого основного гардероба, тим ліпше.

Худі - це та універсальна річ, яка може доповнювати романтичні образи та яскраві луки. Вона годиться і для повсякденного носіння, і для вечірок або ж на сімейне свято. ЇЇ не соромно одягнути і в ресторан, і в офіс. Як же не любити таку різносторонню одежинку?

Кофта на замку теж толстовка?

Олімпійка - це кофта на замку. Якщо чесно - це верхня частина спортивного костюма. Але завдяки змійці вона стала улюбленицею. Бо дозволяє легко реагувати на зміну відчуттів організму. Коли вам жарко її можна розстебнути, холодно – застебнути.

Взагалі це річ, якій властива всесезонність. Влітку її можна використовувати, як захист від вечірньої прохолоди. Весною, осінню - одягати під куртки, бомбери. Зимою олімпійка зазвичай одягається на лонгслів (термобілизна або футболка з довгим рукавом). Завершує цей теплий сендвіч - парка.

Толстовка на замку оснащена кишенями по бокам і має капюшон. Стиль «спорт шик» цікавий за рахунок капюшону, який прикрашений хутром. Тому в магазинах вас зустрінуть олімпійки з хутряною обробкою в модних відтінках: пудри, м’ятного, ніжно рожевого, білого, сірого, чорного та бежевого кольорів.

Також популярними будуть принти. Найцікавіші з них це абстракція, флористичні мотиви, візерунок в стилі тай - дай.

А якщо кофта без капюшона та застібки?

Жіноча кофта без капюшона, застібки, кишень, але з гумовими вставками на манжетах та комірі має назву - світшот. І так, це теж різновид толстовки. Основні критерії світшотів - це вільний крій, затишні теплі тканини з різноманітним декором.

Звісно є однотонний класичний варіант без напису. Це базова модель, яка підійде і для прогулянок в кафе, кіно і на роботу згодиться. Під світшот легко можна одягнути сорочку, а от футболку – не варто. Гарно поєднується разом з джинсами мом, скіні, баггі, слоучі або ж під шкіряну чи джинсову спідничку.

Світшот – це та модель кофти з якою прекрасно поєднуються принти. Ви можете замовити та надрукувати будь-яку вашу забаганку. Це може бути світшот з логотипом або ж його може прикрашати жартівливе зображення з написом, чи просто ваше ім’я, ваше життєве кредо.

А як же нестандартний крій? Бомбезно виглядають укорочені моделі. Та їх варто носити з легінсами, шортами чи обтягуючими джинсами із завищеною талією, щоб компенсувати відсутність довжини.

Тому якщо ви власниця будь-якої з перелічених варіантів толстовки, можете бути певні – вам є чим похизуватись перед подругами.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 02.01.2021 | Переглядів: 2335 | одежда, женская одежда

Читайте також на цю тему: