Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Плитка для ванної кімнати: чим відрізняється і як обрати?

Автор: Анатолий Радченко, 05.05.2021, 08:58:15 Плитка для ванної кімнати: чим відрізняється і як обрати?
При облаштуванні ванної кімнати важливо не тільки забезпечити її естетичне сприйняття, але і захист поверхонь від забруднень і впливу вологи. З цими завданнями справиться керамічна плитка, для якої характерно функціональність і практичність. Обробний матеріал для підлоги і стін забезпечить ефективний зовнішній вигляд приміщенню і полегшить процес підтримки в ньому чистоти та порядку.

Критерії вибору плитка для ванної кімнати

Плануючи покупку обробного матеріалу, який буде експлуатуватися в умовах підвищеної вологості, слід орієнтуватися на пропозиції торгових точок, що спеціалізуються на продажах подібної продукції і гарантують її якість. В інтернет-магазині Leoceramika можна купити плитку в ванну, яка відрізняється низьким водопоглиненням і зносостійкість. Вона не пропускає вологу і запобігає появі на поверхні конденсату. Матеріал стійкий до стирання, впливу хімічних речовин і механічних навантажень. Види плиткі, що застосовується для підлоги мають ефект антиковзання. Вони забезпечують оптимальне зчеплення і попереджають ризики скольжения на мокрій поверхні. При виборі розміру плитки слід орієнтуватися на площу ванної кімнати. Сильно велика або квадратна плитка в невеликому приміщенні буде виглядати безглуздо. Для таких умов ідеальна буде прямокутна плитка середніх розмірів з орієнтацією на її вертикальну укладку.

Види плитки

Плитка для ванної кімнати відрізняється за своїми характеристиками:

  • матеріал - кераміка, кахель, клінкер, керамограніт, скляна мозаїка;
  • форма - прямокутна, квадратна, багатокутна, складна геометрія;
  • розміри - визначаються довжиною сторони і їх співвідношенням;
  • колір - для ванної кімнати рекомендуються пастельні тони, а яскраві кольори використовуються для зонування або акцентування уваги на певні елементи або для створення візерунків;
  • практичність - визначається гладкістю поверхні і її кольором, від яких залежить наочність забруднень і простота їх усунення;
  • стійкість до впливу хімічних препаратів - з гладкою і фактурною поверхнею.


Висновки

Плитка для ванни укладається на її стіни і підлогу. Вона повинна забезпечувати простоту прибирання приміщення, його захист від негативного впливу на поверхні і елементи меблів вологи, а також виключати ризики травматизму від ковзання. Плиточний матеріал краще купувати в інтернет-магазинах, які гарантують якість товару з асортименту та відповідність його реальних характеристик заявленим в описі товару в каталозі. 

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.05.2021 | Переглядів: 1233 | Ванная, плитка, Ремонт

Читайте також на цю тему: