Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Шкіряні чи тканинні дивани – що вибрати?

Автор: Светлана Егорова, 22.07.2021, 19:22:51 Шкіряні чи тканинні дивани – що вибрати?

Диван часто стає центром будь-якого житлового приміщення. Саме там ми вирішуємо зібратися разом наприкінці робочого дня, відпочити вдень або навіть попрацювати з дому. Оскільки зараз ми проводимо більше часу на своїх диванах, ніж будь-коли раніше, це важливий предмет меблів, який потрібно відповідально вибрати. Зручно, що у Львові дивани в скандинавському стилі та лофт широко представлені в онлайн-магазині OAKshop.

Шукаючи новий диван, слід врахувати багато факторів:

  • у якій кімнаті стоятиме виріб?
  • наскільки великим він повинен бути?
  • потрібна кутова чи пряма модель?
  • який стиль ви шукаєте – дивани лофт у Львові чи інші?


Та дуже популярним питання стає: вибрати диван з оббивкою зі шкіри чи тканини? Остаточне рішення цієї дискусії повністю ґрунтується на особистих уподобаннях. Тому передусім подумайте про те, що ви шукаєте і який виріб найкраще відповідатиме вашим вимогам.

Основні вимоги до диванів

Комфорт: який диван вважається більш зручним?

Обидва види диванів (шкіряні та тканинні) мають різні характеристики, і не лише матеріал впливає на загальний комфорт. Рами, пружини та розташування відіграють важливу роль у тому, наскільки зручним є диван.

Поняття комфорту цілком суб’єктивне. Як правило, дивани з тканини вважаються більш зручним варіантом із двох. Вони часто м’якші й більш привабливі на вигляд, ніж шкіряні дивани. Останні відчуваються більш холодними взимку, а влітку вони мають тенденцію ставати гарячими й липкими, поглинаючи тепло. Шкіряний диван можна «одягнути» для затишку, використовуючи м’які накидки та подушки, але це відбирає «шкіряний» вигляд. Якщо ви хочете створити більший затишок і почувати себе комфортно за різних температурних умов, кращим вибором може бути тканинний диван.

Довговічність: який диван прослужить довше?

Купівля меблів – це певна інвестиція, і тож варто шукати такий диван, який витримає вплив часу й різні ситуації. То який виріб прослужить довше? Це буде залежати від вашого повсякденного життя, та шкіряні й тканинні дивани вимагають різного рівня догляду.

Шкіра – це щільний і міцний матеріал, який легко чистити, а пролиту рідину легко витирати. Тоді як тканина може легше зношуватися, фарбуватися чи просто замащуватися. Через це шкіряні дивани, як правило, служать довше, ніж дивани з тканини, і їх легше обслуговувати. Будьте обережні, коли мова заходить про те, де ви розміщуєте диван, оскільки шкіра може псуватися на сонці.

Щоб шкіряні дивани прослужили, їм потрібен рівень догляду, такий як регулярне прибирання та кондиціонування. Обов’язково дізнайтеся, як найкраще почистити меблі, перш ніж спробувати загальний метод. Деякі частини тканинних диванів, такі як м'які деталі, також можуть зніматися з корпусу та пратися окремо, що полегшує процес чищення.

Щодо механічних пошкоджень і розривів, обидва типи диванів відносно просто ремонтувати. Шкіряні можна відновити за допомогою клею чи латочного ремонту, а тканинні – зшити простими голками та нитками.

Ще слід врахувати алергію на пил. Тканина, як правило, затримує пилових кліщів і шерсть домашніх тварин. Тому такі дивани можуть не підходити для людей із алергією, якщо вироби часто не очищувати. Шкіра, навпаки, не затримує шерсть і пил домашніх тварин і, як правило, є гіпоалергенною.

Зважайте на ці особливості, вибираючи диван в OAKshop або іншому магазині. Бажаємо вдалих покупок!

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.07.2021 | Переглядів: 1306 | мебель, диван, мягкая мебель

Читайте також на цю тему: